1. Far Cry 6 en Rainbow Six Quarantine komen pas vanaf april 2021

Far Cry 6 en Rainbow Six Quarantine komen pas vanaf april 2021

Uitgesteld

Far Cry 6 en Rainbow Six Quarantine zijn uitgesteld door Ubisoft. Dat deed de uitgever in de nieuwste financiële stukken.

Far Cry 6 stond gepland voor 18 februari, terwijl Rainbow Six Quarantine nog geen releasedatum had. Wel stond de coöperatieve shooter gepland voor dit fiscale jaar, dat loopt tot 31 maart 2021. Beide games zijn nu uitgesteld naar het volgende fiscale jaar, dat loopt van 1 april 2021 tot 31 maart 2022. Een precieze datum is niet gegeven.

De vertraging heeft te maken met de pandemie die op dit moment over de wereld raast. "We willen voortbouwen op ons sterke momentum en hebben Far Cry 6 en Rainbow Six Quarantine verplaatst naar 2021-22 om hun volledige potentieel te benutten in de context van productieuitdagingen door COVID-19", staat in het financiële rapport.

Het ontwikkelteam van Far Cry 6 heeft via Twitter gereageerd op het uitstel. "We weten dat jullie graag aan de slag willen gaan met Far Cry 6, maar we willen jullie laten weten dat we meer tijd hebben gekregen om hiervan de game te maken die jullie graag willen spelen, en ook een prioriteit te maken van de gezondheid van ons team in deze ongekende, wereldwijde context."

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Ik denk dat meerdere uitgevers moeite hebben om games op 9 platforms uit te brengen. Dit is al de zoveelste uitstel die ik tegenkom.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren