1. Far Cry 6 is volgens Ubisoft toch wel politiek geladen

Far Cry 6 is volgens Ubisoft toch wel politiek geladen

Het zegt alleen niets over de huidige situatie in Cuba

De ontwikkelaar van Far Cry 6 heeft gemeld dat Far Cry 6 weldegelijk politiek geladen is. Daarmee verduidelijkt hij een vorige week gemaakte uitspraak.

Eind vorige week werd de eerste gameplay van Far Cry 6 onthuld. In een interview met The Gamer liet narrative director Navid Khavari weten dat het spel geen politiek statement maakt over de huidige situatie in Cuba. Veel gamers reageerden hier verontwaardigd op, omdat het spel overduidelijk een fictief eiland geïnspireerd op Cuba presenteert en men het in de game opneemt tegen een dictator.

In een nieuwe update op Ubisofts blog probeert Khavari meer duidelijkheid te scheppen. "Ons verhaal is politiek. Een verhaal over een moderne revolutie moet dat wel zijn. Er zitten harde, relevante discussies in Far Cry 6 over hoe fascisme in een natie kan ontstaan, over de kosten van imperialisme, gedwongen arbeid, het belang van vrije en eerlijke verkiezingen, LGBTQ+-rechten en meer binnen de context van Yara, een fictioneel eiland in de Caraïben."

Hoewel het haaks op eerdere uitspraken van Khavari lijkt te staan, spreekt hij zichzelf niet tegen. In het interview met The Gamer vertelde hij dat Far Cry 6 niet zozeer een statement maakt over Cuba - in de nieuwe quote benadrukt Khavari dat Ubisoft problemen die echt in de wereld heersen aankaart in een fictionele omgeving. Deze problemen zijn beïnvloed door "andere landen in de wereld waar politieke revoluties hebben plaatsgevonden". Maar: "Als iemand een simpele, kant-en-klare politieke statement over specifiek de situatie van het huidige politieke klimaat in Cuba zoekt, vindt men dat hier niet."

Far Cry 6 komt op 7 oktober naar PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Epic Games Store, Uplay en Google Stadia.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Dit Far cry serie wordt bij mij betreft beetje eentonig.

    Deel 3 wond ik het beste van alle

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren