1. Far Cry 6 verschijnt op 7 oktober, eerste gameplay getoond

Far Cry 6 verschijnt op 7 oktober, eerste gameplay getoond

Komt uit op PS5, PS4, Xbox-consoles, pc en Stadia

Far Cry 6 komt op 7 oktober uit op pc en consoles. Ubisoft toonde daarnaast de eerste gameplay van de shooter.

Het vorig jaar aangekondigde spel speelt zich af op het fictionele tropische eiland Yara. Daar regeert dictator Anton Castillo – vertolkt door Breaking Bad-acteur Giancarlo Esposito – samen met zijn zoon Diego met harde hard. 

Spelers besturen Yara-inwoner Dani Rojas, die als guerrillastrijder vecht voor de vrijheid in de jungles, stranden en hoofdstad Esperanza. Aan het begin van de game kan men zelf het geslacht en het uiterlijk van het hoofdpersonage bepalen.

De gameplaybeelden toonden een grote variatie aan omgevingen op het eiland, van jungles en stranden tot dorpjes en de hoofdstad. Spelers kunnen gebruikmaken van verschillende wapens, die met allerlei allerhande objecten in elkaar zijn geknutseld door de guerrillastrijders. Zo is er een wapen van oude motoronderdelen gemaakt en kan men zelfs muziekplaten afvuren. Ook zijn er verschillende rugzakken met extra mogelijkheden. Zo is er een rugzak die als vlammenwerper dienst doet en een rugzak waarmee bommen afgevuurd kunnen worden.

Far Cry 6 komt op 7 oktober naar PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Epic Games Store, Uplay en Google Stadia. Hieronder is de volledige livestream met gameplay te zien - de stream begint op de dertigste minuut van de video. Daaronder volgen enkele losse trailers die ook onderdeel van de stream waren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren