1. Racestuur van Feel VR haalt binnen twee uur Kickstarter-doel

Racestuur van Feel VR haalt binnen twee uur Kickstarter-doel

Feel VR, een bedrijf dat zich specialiseert in racesturen voor gamers heeft binnen twee uur een Kickstarter-doel weten te behalen. Het doel was 48.459 euro, maar heeft nu al 368.250 euro binnen weten te halen.

Volgens de Kickstarter-pagina is het stuur ontwikkeld omdat er bij racesturen vaak gebruik wordt gemaakt van een aandrijfriemsysteem (belt system). Hierdoor krijgt de bestuurder indirect feedback van de fictieve motor. Bij het direct drive-systeem krijgt de gamer direct feedback van de 'motor' en kan de gamer hierdoor met meer precisie auto's besturen. Door af te stappen van het zogeheten belt-systeem is het mogelijk om het stuur eindeloos te blijven draaien. Bij conventionele racesturen kan de gamer namelijk maar tot een bepaald punt het stuur draaien.

Dit systeem moet de gamer een ultra realistische en meeslepende ervaring aanbieden en geeft volgens Feel VR het meeste 'aandrijfkracht (torgue) per dollar' van alle racesturen die zich momenteel op de markt bevinden.

Direct drive-racesturen waren al langer beschikbaar voor consumenten, maar Feel VR heeft het betaalbaarder gemaakt. Voorheen was het systeem enkel te zien bij professionele race simulaties.

belt direct drive systeem
feel vr gif racestuur

Alhoewel het doel al bereikt is, wordt er aangemoedigd om het project nog steeds te steunen. Bij een donatie van 199 dollar of meer krijg je de racepedalen die bij het racestuur horen. Wanneer je 599 dollar of meer doneert krijg je de pedalen en het speciale racestuur.

Momenteel is het racestuur alleen compatibel met pc, maar het bedrijf verwacht dat het over 6-12 maanden, nadat het product wordt verscheept, ook compatible zal zijn met PS4 en de Xbox One. De verwachting is dat het racestuur in november wordt verzonden.

In de jaren 70 is er ook een direct drive-systeem geïntroduceerd voor draaitafels. Het plateau van de draaitafel werd direct aangedreven door de motor in plaats van indirect met een rubberen band. Dit was handig voor de muziekindustrie, omdat dj's hierdoor op vergelijkbare wijze meer precisie kunnen uitoefenen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren