1. Fifa 19 tot nu toe bestverkochte game in Europa in 2019

Fifa 19 tot nu toe bestverkochte game in Europa in 2019

Voetbalgame ook vaakst verkocht in de Benelux

Fifa 19 en New Super Mario Bros. U Deluxe zijn tot nu toe in 2019 de bestverkochte fysieke games in Europa. GfK Entertainment deed onderzoek naar deze gegevens en evalueerde de fysieke gameverkopen van zeventien Europese landen, waaronder de Benelux.

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste landen Fifa 19 als bestverkochte titel hebben op alle beschikbare platformen. De populaire voetbalgame is bijvoorbeeld het meest verkocht in de Benelux, maar ook in landen als Denemarken, Italië, Polen, Portugal, Rusland, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

New Super Mario Bros. U Deluxe is het meest populair in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. In tegenstelling tot Fifa 19 is New Super Mario Bros. U Deluxe slechts beschikbaar op één platform; de Nintendo Switch. Hiermee is het opvallend dat de game zo succesvol is in Europa.

Gameverkopen Europa GfK

Naast Fifa 19 en New Super Mario Bros. U Deluxe worden nog andere titels genoemd die dit jaar het meest zijn verkocht tot nu toe. Zo heeft Noorwegen de voorkeur voor Red Dead Redemption 2 boven de twee eerder genoemde games. Een ander opvallend detail is de populariteit van Crash Team Racing Nitro-Fueled in Finland. Het is niet alleen de enige keer dat de game wordt genoemd in de onderzoeksresultaten, maar is het pas sinds eind juni van dit jaar beschikbaar.

In de Benelux wordt de top drie van bestverkochte games compleet gemaakt met de titels Red Dead Redemption 2 en New Super Mario Bros. U Deluxe. Verder is het opmerkelijk dat GTA 5 meerdere keren voorkomt in de top drie van verschillende Europese landen. De game verscheen voor het eerst in september 2013 en realiseert na bijna zes jaar nog steeds goede verkoopcijfers.

Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de online-modus van GTA 5 waar nog regelmatig updates voor verschijnen met nieuwe content. Zo werd kort geleden nog een uitbreiding toegevoegd waarin spelers online onder andere een casino kunnen bezoeken. Ditzelfde succes geldt voor Minecraft, dat al sinds 2009 voor het eerst verscheen. Minecraft staat nog hoog in het lijstje in landen als Finland, Italië en Polen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • NSMBU doet het dus echt belachelijk goed!
  FIFA is een multiplatform game, dus in principe vind ik het niet heel vreemd ofzo.
 • @Piet S.

  Verkocht al meer dan 10 miljoen exemplaren op de PS4 alleen al.
 • @CyberFl

  Dus ongeveer 1/3 van alle ps4 gamers in Europa heeft Fifa19?

  Netjes hoor, over smaak valt niet te twisten bij de Europese ps4 bezitters…
 • @Ramirez

  Voetbal is zeer populair in Europa ;)
 • Dat zo'n simpele game, wat niets anders is als een update van de vorige, nr 1 staat zegt veel over de games anno nu.
 • @DopieJopie1 meeste wordt tegenwoordig digitaal gekocht.
 • @andre.vanvliet.146

  Voetbal is gewoon populair in Europa. Iedere casual gamer die ik ken koopt trouw ieder jaar FIFA. Het is zelfs vaak de reden om een console te kopen.
 • @Newgamessuck ik heb dit jaar voor het eerst een voetbal game gekocht en dat was pes voor een 10 tje. De nieuwe pes is de eerste sport game die ik ge preordered heb. En de meeste mensen die ik over beide gemes heb gehoord zeggen dat pes 2020 dit jaar fifa verslagen heeft qua grafische beeld. Enige waaróm mensen zeggen fifa te kopen is om de 5 v 5
 • De reden dat iedereen fifa fisiek koopt is zodra de nieuwe uit komt ze hem kunnen verkopen. Is dan maar 10 euro waard maar ja elk jaar moet je de nieuwe hebben heh.
 • FIFA is voor mij een game dat ik toch wel regelmatig speel, carrière mode is wel leuk.
 • De 2 beste games (op fysieke verkoop) zijn dus een game die elke jaar erg weinig vernieuwing ziet en een "remake" van een oude game? Oké.
 • @blue_blade_3

  Ouders en Casuals ey.
 • @Ardyn
  Ja en wat André ook al zegt. FIFA is een game die je inruilt voor de nieuwe versie. Zal er ook wel mee te maken hebben

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren