1. Fifa 21 krijgt geen cross-play ondersteuning

Fifa 21 krijgt geen cross-play ondersteuning

Game heeft wel een cross-generatie progressiesysteem

Fifa 21 ondersteunt geen cross-play. Dat heeft Electronic Arts aangekondigd.

Het bedrijf laat dit weten via Fifa Direct Communication, een Twitter-account waarop men communiceert over features, opties en problemen in de Fifa-games. Dat betekent dat mensen op Xbox One niet kunnen spelen met of tegen spelers op PlayStation 4.

Ook cross-play op verschillende generatie consoles werkt niet. Men kan dus straks op PlayStation 5 niet spelen tegen gamers op PlayStation 4. Wel krijgt de game een cross-generatie progressiesysteem. Dat betekent dat men de progressie die men in Fifa Ulimate Team boekt op PlayStation 4 mee kan nemen naar de PlayStation 5-versie. Op Xbox One en Series X geldt hetzelfde.

Need for Speed Heat is een van de eerste EA-games waarin cross-play mogelijk is. Gamers hoopten daardoor dat dit in meer EA-games geïmplementeerd zou worden, maar vooralsnog lijkt dat niet het geval. Het is niet duidelijk of cross-play op een later moment wel naar Fifa 21 komt.

Fifa 21 is vanaf 9 oktober verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One en pc. De PS5- en Series X-versies moeten verschijnen wanneer de consoles later dit jaar lanceren. Mensen die het spel op de huidige generatie consoles kopen, kunnen een gratis update voor PS5 en Series X downloaden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Dan kan je als fifa bezitter beter niet te snel switchen naar de nieuwe console lijkt me. Denk namelijk dat niet elke ps5/xbox sx koper fifa gaat spelen en dan kan je wel eens heel weinig tegenstanders tegenkomen voor fut.
  • Tsja ik had dit eigenlijk wel verwacht vind dit eigenlijk wat jammer EA.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren