1. Fifa 21 laat spelers nu bepalen hoeveel geld ze uitgeven

Fifa 21 laat spelers nu bepalen hoeveel geld ze uitgeven

En ook hoeveel wedstrijden er gespeeld worden

Dankzij een nieuwe update voor Fifa 21 is het vanaf nu mogelijk om te bepalen hoeveel geld er aan de game wordt uitgegeven en hoelang er wordt gespeeld.

De update is nu beschikbaar op pc en komt op 17 november op consoles uit. In de patch notes valt te lezen dat Fifa Playtime een "nieuwe reeks gereedschappen om spelers meer controle en zichtbaarheid over hun speelstijl te geven" is. De opties zijn beschikbaar via het hoofdmenu, Fifa Ultimate Team en Volta Football.

Hoewel meer details ontbreken in de patch notes, onthult Eurogamer dat er bijgehouden wordt hoeveel speeltijd en geld (in de vorm van Fifa Points) er wordt gespendeerd in de game. Er kan onder andere ingesteld worden hoeveel Fifa Points er gekocht kunnen worden, hoeveel wedstrijden er gespeeld kunnen worden en hoeveel FUT Packs er opengemaakt kunnen worden.

In bepaalde landen, zoals Nederland en België, zijn FUT Packs tegenwoordig niet toegestaan. De Nederlandse Kansspelautoriteit heeft besloten dat dit onder gokken valt. Mogelijk dat dergelijke regelgeving in de toekomst ook in andere delen van de wereld toegepast gaat worden. Fifa Playtime is een mogelijke eerste stap van EA in de richting van de wereldwijde overheden om hier rekening mee te houden.

fifa 21

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wat vooruitstrevend, een game die je zelf laat bepalen hoeveel geld je naast de aankoop spendeert! Dat terwijl alle andere games je verplichten een bepaald bedrag extra te betalen! Wow!
 • OOh yes! Ik mag zelf bepalen hoeveel geld ik uitgeef aan een game? Bedankt EA, echt vet bedankt.
 • Ah, net als pokerstars en andere goksites biedt. Dus een limit die je aan jezelf kan geven. Met andere woorden. EA geeft toe dat het gokken is.

  EA is imo echt het vergif van de game industrie. Ik snap dat bedrijven geld moeten verdienen, maar over de rug van minderjarige kids en die gok verslaafd maken gaat te ver.
 • @Newgamessuck
  Geld verdienen lukt ze wel met prima.games, alleen de menschjes zijn daar nogal hebberig bij de EA top.
 • @AWESOMEDUDE3

  echt he.

  Zo een Fifa verdient op zichzelf al genoeg. Bied wat dlc om een beetje te melken, fine. Maar gokken op digitale kaartenpacks te kopen. Nee, die onzin hoort echt niet thuis in een 60 euro kostende game die ook door veel minderjarige wordt gespeeld.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren