1. Fifa-pro en YouTuber krijgt strenge straf van EA

Fifa-pro en YouTuber krijgt strenge straf van EA

Verbannen van alle EA-games

EA geeft een strenge straf aan de professionele Fifa-speler en YouTuber Kurt ‘Kurt0411’ Fenech. De ontwikkelaar maakte dit bekend via een verklaring op Twitter.

Fenech was berucht voor zijn tirades over de voetbalgame van EA en heeft al meerdere aanvaringen met de ontwikkelaar gehad. Zo heeft de Fifa-pro meerdere keren EA uitgescholden en bedreigd. Hij heeft zelfs een diss track over de ontwikkelaar geschreven en opgenomen. EA heeft om deze redenen Fenech nu een straf opgelegd. De YouTuber mag vanaf nu geen enkele EA-game meer spelen of van de onlinediensten gebruik maken. Je kan het bericht van EA hieronder lezen.

Fenech heeft verontwaardigd op het besluit van EA gereageerd en zegt geen spijt te hebben van de dingen die hij heeft gezegd. Ook heeft hij aangekondigd dat er een documentaire gaat komen over zijn ‘strijd’ met EA.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • EA uitschelden of een diss track maken is geen goede reden voor een ban. Bedreigen daarentegen wel. In het filmpje, dat de druppel zou zijn, zag ik geen grondige reden om deze gast te bannen. Ik heb ook geen enkele serieuze 'bedreigingen' van deze gast gezien. Misschien dat ze er wel zijn, geen idee, niet te vinden.

  Dit lijkt alleen meer op een lange tenen actie van EA. Daarnaast is het natuurlijk niet netjes van die Kurt, hij zet sowieso zichzelf voor schut en is niet serieus te nemen.
 • @CerandoX.nl
  Prachtig hoe één iemand aangeeft het eens te zijn met het feit dat niet alles zomaar gezegd en gedaan kan worden zonder consequenties omdat het online zou zijn, om vervolgens een shitstorm aan van die toxic mensen over zich heen te krijgen.

  Ik snap overigens ook niet waarom die droeftoeter dan niet iets anders gaat spelen als die niet van de game geniet.

  Wat een stelletje droplullen bij elkaar zeg.
 • @AWESOMEDUDE3
  Je bedoeld dat iedereen hem nu uitscheld, omdat hij EA heeft uitgescholden?
 • @CerandoX.nl
  Niet hem zelf, een andere gast die op twitter aangaf het eens te zijn met consequenties voor het doen van bepaalde uitspraken en/of uitvoerem van acties.
 • Kritiek uiten moet kunnen. Schelden tot op zekere hoogte, fuck of fuck you EA ( rockstar, Ubisoft etc) moet kunnen. Maar sommige woorden kan je beter achterwege laten. Dat gezegd hebbende een ban als straf is wel heel erg zwaar.
 • Die jongen ergert zich zó erg aan FIFA dat hij EA uitscheldt en bedreigd plus een diss track maakt. Waarom speel je dan niet gewoon een andere game?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren