1. Fifa Ultimate Team-spelers maken winst met vermiste speler

Fifa Ultimate Team-spelers maken winst met vermiste speler

Emiliano Sala wordt verhandeld voor monsterprijzen

Vermiste voetballer Emiliano Sala is aanzienlijk in waarde gestegen nadat hij als vermist is opgegeven. Met de recente ontwikkelingen rondom de voetballer is de digitale kaart nauwelijks verkrijgbaar op de digitale markt en wordt hij verkocht voor absurd hoge prijzen.

Kortgeleden werd bekend dat de Argentijnse voetballer Emiliano Sala vermist wordt nadat hij van zijn oude club FC Nantes vertrok naar zijn nieuwe club Cardiff City in Wales. Tijdens de vliegreis verdween het toestel rond de Kanaaleilanden plots van de radar en wordt er sindsdien gezocht naar de voetballer en piloot. Kortgeleden werd nog een geluidsfragment van Sala gepubliceerd vlak voordat het toestel neerstortte. "We zitten in een vliegtuig dat op het punt staat neer te storten. Als er over anderhalf uur geen nieuws is van mij, weet ik niet of iemand me komt zoeken," zo zegt Sala.

Met de vermissing van Sala stijgt de vraag naar de voetballer in Ultimate Team zodanig dat de speler nauwelijks meer verkrijgbaar is op de markt. De digitale kaart van Sala wordt normaliter beschouwd als een kaart die voor een lage prijs gekocht kan worden (tussen de 600 en 850 munten), maar wordt nu voor de maximale prijs door vele spelers op vrijwel alle platformen verkocht. Hiermee wordt de indruk gewekt dat spelers virtueel willen verdienen met de vermissing van de speler. In Ultimate Team kunnen spelers voetballers verhandelen op een fictieve markt met in-game valuta om zo hun ideale team samen te stellen.

Fifa 19
Prijsfluctuaties van Emiliano Sala in Fifa 19 Ultimate Team

Opvallend is dat EA de maximale prijs van Sala ondertussen heeft aangepast ten opzichte van andere spelers die onder dezelfde categorie vallen. Normaal kunnen spelers met dezelfde categorie als Sala voor maximaal 10.000 munten verkocht worden. Nu heeft het bedrijf de kaart van Sala bijgesteld naar een maximale verkoopprijs van 1.000 munten. Hiermee wil EA vermoedelijk voorkomen dat spelers op respectloze wijze geld verdienen aan de vermissing van de Argentijn. Toch wordt de kaart alsnog veelvuldig verhandeld, maar wordt de potentiële winst beperkt.

Het is niet de eerste keer dat Fifa-spelers een poging doen om een slaatje te slaan uit de ernstige gebeurtenissen rondom voetballers. Zo zijn er in het verleden meerdere voetballers geweest die kwamen te overlijden tijdens hun carrière, maar nog wel tijdelijk beschikbaar waren in de game. Dit resulteerde in massale handel van de spelers. Dit gold in het verleden al voor Davide Astori, Cheick Tioté en Junior Malanda. Kort na het overlijden van de voetballers verwijderde EA de optie om de spelers te kunnen verhandelen of te verkrijgen uit pakketten, maar konden ze nog wel behouden worden in de club van de spelers die de voetballers al in bezit hadden.

Meerdere Fifa-spelers uiten dan ook hun onvrede over deze handel van spelers op Reddit en Twitter en zeggen dat EA spelers moet verbannen van het handelen van voetballers in de Ultimate Team-modus. Het feit dat Sala op dit moment nog niet gevonden is, zorgt ervoor dat de kaart de komende tijd vermoedelijk nog te vinden is en verhandeld kan worden in de Ultimate Team-modus van Fifa 19.

Fifa 19 is verkrijgbaar op pc, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

  • Dit gebeurt wel vaker in fifa. Nouri, Astori, de club Chapecoense om als voorbeelden te noemen. In het "echte leven" zie je dit soort praktijken ook voorbij komen wanneer er een beroemdheid sterft. Michael Jackson bijvoorbeeld. De hype verdwijnt vanzelf weer wanneer de vraag afneemt.
  • @oosterman
    Ow ? Nouri was gewoon heel het jaar te krijgen en had zelfs speciaal kaartje.
  • @ShadowhunterrX
    Fifa 17 was dat. In 18 zat hij er ook in als eerbetoon en een goude kaart ipv de zilveren in 17.
  • De één zijn dood…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren