1. Filmrecensie Godzilla Raids Again

Filmrecensie Godzilla Raids Again

Nieuwe maand nieuwe review en dit keer is Godzilla weer aan de beurt. In deze review gaan jullie er achter komen of dat de tweede Godzilla film wel of geen aanrader is.
godzilla

De terugkeer van de koning der Kaiju's

Een jaar nadat Japan aangevallen werd door Godzilla is er weer een nieuwe Godzilla ontwaakt, maar gelukkig heeft het Japanse leger niet stil gezeten en zijn ze er klaar voor om Godzilla er te van weer houden dat hij de Japanse kust bereikt. Alleen gooien een aantal ontsnapte criminelen roet in het eten en lokken ze Godzilla onbedoeld naar het vasteland en om de situatie nog erger te maken is er nog een monster namelijk Anguirus die weliswaar vooral achter Godzilla aanzit maar toch niks om de mensheid geeft en zodra Godzilla en Anguirus contact maken onstaat er een gevecht tussen de twee Kaiju's en is Japans vasteland hun arena.

een nieuw concept wat uiteindelijk een kenmerk van de serie word

Dit is de eerste Godzilla film waar er niet één maar meerdere Kaiju's in voorkomen, dit is een concept wat uiteindelijk een kenmerk word van de Godzilla franchise en alleen The Return of Godzilla ( de eerste film en "reboot" uit de heisei era )volgt deze trend niet. Een ander nieuw concept voor de Godzilla franchise is dat er ook een non-kaiju antagonist is, in het geval voor Godzilla Raids Again zijn dit de ontsnapte criminelen . ook dit word een trend in de Godzilla franchise. Overigens zijn het niet altijd antagonisten die Godzilla of één de andere Kaiju's gebruiken om de wereld te veroveren, bij Godzilla Raids Again zijn het zoals ik al eerder zei criminelen die ontsnapt zijn en per ongeluk ervoor zorgen dat Godzilla naar vasteland komt. Een concept dat dan weer niet nieuw is, is het concept dat Godzilla en dit keer ook Anguirus ontstaan zijn door nucleaire bommen/tests en ons in principe verteld, blijven wij "de mensheid" doorgaan met het testen en maken van nucleaire dingen dan zal de natuur op een of andere manier terug slaan met een kracht die de mensheid kan vernietigen.

special effects ietwat verbeterd maar overall een gerushed project

Net zoals de eerste film maakt godzilla Raids Again gebruik van suitmation en miniaturen als special effects. Wel hebben ze de suitmation van wat verbeteringen voor zien, zo hebben ze het Godzilla pak een stuk lichter en flexibeler gemaakt zodat de acteur makkelijker en beter kan bewegen en daarom ook beter kan vechten met de acteur die in het Anguirus pak zit. Ook zijn de ogen van het Godzilla pak voor het eerst beweegbaar wat de realiteit alleen maar ten goede komt. Zoals je daarnet al kon lezen is ook Anguirus een man in een pak, nou moet je nagaan Anguirus is een ankylosaurus en loopt dus op vier poten, je raad het al de acteur in pak moet dus op handen en voeten lopen. Dit is best een zware opgaaf en dat is iets dat je opmerkt in de uiteindelijke film want anguirus sleept meer met zijn achterpoten dan dat hij er daadwerkelijk op loopt. Dus net zoals de eerste film kan je op sommige momenten goed zien dat het nep is een ander probleem dat deze film heeft is dat het op sommige momenten erg gerushed aanvoelt nu is dit redelijk logisch want de film was in zes maanden na de eerste film al uitgebracht.

een paar "leuke" kleine feitjes over deze film

Sorry ik kan het niet laten en moet deze feitjes toch echt vertellen,

Eiji Tsuburaya de special effects regisseur wou dat de gevechten tussen Godzilla en Anguirus in slowmotion werden opgenomen. Maar door een faal van een camera man die inplaats van de camera op slowmotion de camera op de high speed mode had gezet werden de gevechten dus versneld afgespeeld. Gelukkig vond Eiji Tsuburaya dit effect leuk en besloot hij om dit effect te gebruiken

Dit was de laatste Godzilla film die zwart wit is gefilmd en getoond werd.

Als je de Engelse dub kijkt ( iets wat ik heel erg afraad want als de Amerikanen iets heel erg goed kunnen is het een buitenlandse productie zo aanpassen dat het duizend keer k*t is ) hoor je George Takei oftewel Lt. Hikaru Sulu van Star trek in z'n allereerste film project.

Godzilla

Conclusie en beoordeling

Film recensie Godzilla Raids Again

Godzilla Raids Again is net zoals zijn voorganger een vermakelijke film alleen voelt de film op sommige momenten gerushed aan en kan je op sommige momenten zien dat zowel Godzilla als Anguirus een man in een pak zijn. Maar de gevechten tussen Godzilla en Anguirus maken de film al de moeite waard en als je na de eerste film interesse hebt in meer kaiju films dan is deze film wel een aanrader. Ook de boodschap die de film geeft dat mensheid niet ongestraft door kan gaan met de wereld te bevuilen blijft in mijn ogen een pluspunt.
6,4
Score
64
Score: 65
 • Pluspunten
 • Vermakelijk verhaal
 • Gevechten tussen Godzilla en Anguirus
 • Sterke Boodschap
 • Minpunten
 • Op sommige momenten erg gerushed
 • Soms te zien dat de Kaiju's mannen in pakken zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Meta_coola Fanatieke J-rpg en Assassin's Creed speler, je kan me ook wakker maken voor uncharted en Red Dead Redemption. Naast hardcore gamer ook een echt film freak hoe meer B film materiaal het is hoe blijer ik ben.

Reacties

 • Jammer genoeg wat tegenslagen met het posten van de review , maar met de hulp van Jacco toch nog gelukt.


  Je zou misschien kunnen denken waarom maakt Meta geen review over Godzilla : King of the Monsters?

  De voornaamste reden is ik moet die film nog even laten bezinken, ben er afgelopen donderdag en vrijdag naar toe geweest en de film heeft mij zo geraakt dat ik alles nog steeds moet verwerken.

  Een andere reden is er zijn nu in totaal 34 Godzilla films ( dat gedrocht uit 1998 tel ik niet mee) en ik wil ze graag in chronologische volgorde reviewen.
 • @Meta_coola Het posten is inderdaad een groot probleem aan het worden. Ik hoop dat IG dat aspect van de site snel aanpakt. Leuke review van een film die ik nooit zal zien.
 • @tielo
  Ik zou er niet hopen. Er mankeert behoorlijk wat aan de site en ik heb het gevoel dat er weinig budget of tijd is voor IG. Alles duurt erg lang. Een tijd geleden is er ook weer een herontwerp aangekondigd die nog niet is doorgevoerd. Het zal allemaal wel overmacht zijn, maar toch.
 • @CerandoX.nl

  Ze hoeven alleen de 'bewerken' knop, en het eigenhandig posten van content maar terug te brengen. Het is nu zoveel in het beheer van IG dat daar juist te veel tijd in gaat zitten naar mijn idee. Geef ons en jezelf (IG) de ruimte terug en dan resulteert dit in 'Win Win' als je het mij vraagt. Want ik krijg nooit afbeeldingen toegevoegd, laat Jacco dit altijd doen, zou hier meer mee experimenteren wanneer de boel weer meer in eigen beheer zou zijn. Maar ook daar zijn zij dus hun tijd flink aan kwijt.
 • @benjaminben
  Niet om ze te verdedigen, maar het is vaak geen kwestie van even een "bewerken"-knop toevoegen. Zo een knopje toevoegen kan best veel werk met zich meedragen voor de developers.

  Daarnaast zijn ze op de huidige manier natuurlijk direct curator van de content, dus misschien willen ze dit ook wel zo. Hoewel dit natuurlijk ook makkelijk digitaal zou kunnen.
 • @CerandoX.nl

  Haha, natuurlijk snap ik dit. Maar op langer termijn gaat hen dit gewoon veel meer tijd opleveren. Want currator waren zij altijd al, vaak stond een artikel dat niet 'door de beugel kon' maar even online en dan was deze weer verdwenen. Dit gebeurde zeer sporadisch dus echt een reden om als currator strikter te werk te moeten gaan is er naar mijn mening niet geweest.

  Daarnaast worden teksten niet voorzien van een eindredactie. Dus artikelen met spelfouten, rare zinnen en/of verkeerde opbouw krijgen geen verbeterde versie. Dus ook in die zin hebben wij weinig aan hen als 'controlepost'.

  En als de techniek van de 'bewerken' al jaren bestond in oude versies van de site, dan ga ik er toch vanuit dat ook deze nieuwe site een dergelijke functie zou moeten kunnen bevatten. Misschien niet gemakkelijk te implanteren, maar het lijkt mij geen onmogelijke klus. Kost nu wellicht tijd, in de toekomst scheelt het IG veel tijd. Tijd die ze lekker in andere artikelen kunnen steken die hen wat meer onderscheiden van Gamer.nl, want ik heb soms het idee dat deze sites praktisch hetzelfde zijn. Al heeft Gamer iets meer eigen content, is qua lay-out wat overzichtelijker en is om die reden wat aantrekkelijker. Ik ben alleen vaker hier te vinden door de membercontent maar toch ook de sleur der gewoonte (dit was altijd al mijn nr.1 site om heen te gaan).
 • @Meta_coola

  Nice. De hoeveelste film was dit? Als je dan elke maand een review plaatst, weet ik dus ergens in 2022 of het de moeite is om naar king of the monsters te gaan. :p

  Nee leuk dat je deze films reviewt. Niet zo snel een film die ik zou pakken. Daarom wel bijzonder.
 • @Luigi1985

  Godzilla Raids again is de 2de van de 34 films. Maar het gaat nog langer duren voor dat je mijn review van King of the Monsters kan lezen. Want ik wissel mijn Godzilla reviews af met reviews van Dragon Ball ( dat gaan ook nog ongeveer 58 reviews zijn) en de evil dead franchise ( nog 5 reviews).

  Yup ik heb een meer jaren plan 😜
 • @Meta_coola

  Haha Nice. Misschien weet je me nog eens te porren om iets van dragonball te kijken.
 • Tof om te zien dat je toch weer bent gaan schrijven Meta, props daarvoor. Het is altijd leuk om weer een van je teksten te lezen.

  Nu wil ik eigenlijk niet weer de negatieve toon aanslaan, maar er zijn toch wel een paar dingetje die ik je zou willen meegeven.

  Het komt namelijk voor mij meer over als artikel dan als een review. Je begint met een stuk waarin je uitleg waar de film over gaat en wat er anders is ten opzichte van de andere delen binnen de franchise en dan eindig je met een stuk waarin je uitlegt hoe de film is gemaakt.
  Ik mis een beetje het gedeelte waarin je mij uitlegt wat je er nou precies van vind en waarom ik de film wel/niet zou moeten gaan kijken. Dit had dan aan het einde als 3de deel van je tekst gekund.

  Verder zie ik ook nog wel wat grammatica die wat beter kan. Zo lijkt het alsof je steeds erg lange zinnen wilt maken, wat niet heel prettig weg leest. Wat meer punten en komma's zouden heel fijn zijn.
  Ook zijn er hier en daar zijn er nog wel wat plekken waar wat hoofdletters gebruikt hadden moeten worden.

  Edit:
  Owhja en nog een tipje voor in het vervolg: Probeer er zoveel mogelijk vanuit te gaan dat de lezer niks weet. Zo gebruik je woorden als Anguirus en Kaiju in de tekst, maar ik denk dat de meeste van ons niet zullen weten wie dit is of wat dit betekent. Dit had je misschien ook wel kunnen uitleggen.
 • @Shuckles
  Dit kun je laten gaan want Meta schijnt op een gegeven moment aangegeven te hebben de tips te laten voor wat ze zijn omdat het zijn plezier aantast om reviews te plaatsen. Hij was er zelfs om die reden helemaal mee gestopt even. Ik vond het een beetje overkomen alsof hij geen zin had moeite te doen om de boel leesbaarder te maken voor een ander maar hij heeft er een andere kijk op. Overigens, zeer eens met je feedback maar hij geeft er zijn eigen draai aan.
 • @xevulutionx


  Klopt dat was één van de redenen dat ik gestopt was. En mijn mening is ook nog steeds niet bij gedraaid, ik blijf m'n reviews op mijn man schrijven. Want zolang ik er mij prettig bij voel is het goed, zodra dat gevoel weg is kan ik niet meer achter mijn reviews staan.
 • @Meta_coola
  Voel je je niet prettig bij goed leesbare zinnen dan?

  Ik snap niet dat je oprechte kritiek van anderen niet op prijs kan stellen (want zo komt het wel over). Dat andere members de moeite nemen om jou te helpen je stukken beter te maken is toch alleen maar mooi? Beter dan dat ze alleen maar tegen je lopen te zeiken.
 • @Meta_coola
  Kan ik zeker begrijpen, uiteindelijk wil je toch dat het jouw artikel/review is. Maar spelling en grammatica staat hier toch geheel los van? Dit immers niet een kwestie van smaak maar van goed en fout.

  Je intro zou inhoudelijk geheel het zelfde kunnen blijven en alsnog een stuk beter kunnen:

  ''Nieuwe maand, nieuwe review en deze keer is Godzilla weer aan de beurt. In deze review gaan jullie er achter komen of de tweede Godzilla film wel of geen aanrader is.''

  En verder was de zin die Koekie Dealer hieronder aanhaalt vrij vervelend om te lezen, je bleef maar zinnen aan elkaar plakken door er steeds En tussen te zetten. Had je hier 3 zinnen van gemaakt was een stuk prettiger geweest denken ik.

  Ik zou je teksten voortaan best wel ff willen doorlezen om dit soort dingetje eruit te halen.

  EDIT:
  En als ik zou mogen vragen, waarom heb je jou mening over die film eigenlijk niet in de review gestopt? Nu wil ik niet de discussie aangaan wat betreft jou stijl, maar dit lijkt me toch wel het essentiële deel van een review.
 • @Shuckles

  Ik zou m'n eigen mening inderdaad beter kunnen verwerken in m'n review. Maar ik geef m'n mening semi in de conclusie. Probleem gaat zijn dat ik heel biased ben als het op Godzilla aankomt, zelfs de meest slechte Godzilla film die ook echt slecht is praat ik zelfs nog recht ( al krijgt hij wel een "laag cijfer" van mij), en dat biased zijn werkt ook de andere kant op want Godzilla 1998 ( godver wat blijft het toch pijnlijk en misselijkmakend om over die film te praten en te denken) trap ik echt finaal de grond in ( ik kan je verklappen die film krijgt een rating ver onder de vijf van mij ). Dus als ik echt mijn mening ga verwerken in m'n reviews dan gaat de objectiviteit 100% verdwijnen.
 • @Meta_coola

  Reviews zijn niet objectief, die van jou ook niet. En het is simpelweg jammer (zelfs onbeleefd) om goedbedoelde feedback zo weg te zetten zoals jij dat altijd doet.

  Schrijf verder vooral door, dat wil ik je niet ontnemen, maar haal je kop toch eens uit het zand - als je iets publiceert dan wordt het gelezen, zorg er dan op zijn minst voor dat je respect hebt voor je lezers.
 • @barton
  Om even te refereren naar mn vorige review
  als het "koppig k*t kind" dat ik ben heb ik er voor gekozen om het op mijn manier te doen. Dus hierbij waarschuwing het is echt weer een typische Meta_Coola review, dus als je daar geen zin hebt nu heb je nog de kans om weg te klikken om er vervolgens nooit meer naar om te kijken. Als deze zaken je niet storen lees dan gerust verder

  https://www.insidegamer.nl/artikel/anime-review-dragon-ball-red-ribbon-army-saga/

  @Shuckles

  Maar ik zal in mn eerst volgende review mn mening beter verwerken.
 • "Typische Blue_blade_3 reactie, dus als je daar geen zin in hebt moet je het niet lezen"

  @meta_coola
  Je hebt wel door dat je je echt gedraagt als een klein kind toch?

  Mensen willen je feedback geven en het enige wat je doet is jezelf verdedigen. Ik heb een keer foto's van je voorbij zien komen waaruit blijkt dat je een volwasse vent bent. Gedraag je daar ook gewoon naar dan.

  Ik snap oprecht niet waarom mensen nog de moeite nemen jouw van feedback te voorzien, want zoals barton het terecht benoemt; je reacties zijn gewoon onbeleefd.
 • @Meta_coola

  Waarom dan een recensie? Kies gewoon voor de optie 'fun' oid. Ben je van het gezeur af, want dan mag je doen wat je wilt. Zit er dan geen mening in verwerkt dan is dit geen probleem (tenzij jij in een intro vermeldt dat de lezer jouw mening krijgt te horen). Kies niet voor de optie recensie als je er eigenlijk niet een wil schrijven, IG biedt je meer opties. Want ook ik mis je mening in dit stuk, je lijkt meer te willen vertellen waar de film over gaat met hier en daar een stukje eigen inbreng. En het niet willen luisteren naar spellings- en grammaticaal-gerichte tips is natuurlijk bullshit. Staat volledig los van de inhoud en jouw manier van schrijven, dit zijn gewoon richtlijnen waar jij je als schrijver aan moet houden. Een bakker mag het brood bakken die hij wil, maar het moet wel bereid worden op een juiste wijze anders is het niet te vreten.
 • @benjaminben

  Op mijn spelling en grammatica wil ik best nog wel gaan letten maar verder dan dat ga ik niet.

  Mijn Evil Dead 2 Dead by Dawn review heb ik gemaakt met behulp van feedback van @TheDecider (en ik wat ik ga zeggen is niet disrespectvol naar The Decider bedoeld) maar dat is toch echt wel het artikel waar ik echt het kutste gevoel ooit bij had. Nee dan doe ik echt liever op mijn manier en neem ik het voor lief dat Barton en andere daar pissig over worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren