1. Final Fantasy 10/10-2 HD Remaster vergt extra download op Switch

Final Fantasy 10/10-2 HD Remaster vergt extra download op Switch

Final Fantasy 10-2 staat niet op de cartridge

Mensen die Final Fantasy 10/10-2 HD Remaster fysiek voor de Switch kopen, moeten 10-2 alsnog los downloaden.

De remasters van de twee Final Fantasy 10-games verschijnen op 16 april op Switch en Xbox One. De fysieke editie op Switch bevat dus alleen Final Fantasy 10 op de cartridge. De tweede game kan zonder verdere kosten via de eShop gedownload worden door spelers die in het bezit zijn van de fysieke editie. Overigens staan beide games wel op de cartridge in Zuidoost Azië, zo meldt Bandai Namco.

Hoeveel data Final Fantasy 10/10-2 HD Remaster precies vraagt is niet bekend. Switch-cartridges gebruiken kunnen maximaal 32GB aan data dragen, al zou Nintendo er voor willen zorgen dat grotere cartridges sneller beschikbaar komen voor de Switch. Op 30 april komt tevens Final Fantasy 12: The Zodiac Age uit op Switch en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik snap deze keuze echt niet en zou hierdoor de game al niet fysiek kopen.
 • @robertflappie

  In dat geval wordt het nooit een game kopen voor de xbox of PS4, want daar is het zowat standaard dat je een boel download/installeerd op HD. Op Switch is het voorpagina nieuws op IG als je iets moet downloaden.
 • @Newgamessuck

  Ik speel ze ook liever van een cartridge en bovendien kan je ze dan nog verkopen. Bayonetta had dat ook. Deel een kon je gratis downloaden als je deel twee kocht. Gelukkig kon ik de game nog inleveren bij een inruilactie van Gamemania.
 • @Newgamessuck
  Op de Xbox/PS4 heb je dan ook veel meer opslagruimte, en moeten games vanwege de lage leessnelheid van Blu-ray sowieso geïnstalleerd worden (ongeacht of je de game fysiek hebt). Het interne geheugen van de Switch is omdat het om flash geheugen gaat veel beperkter, waar de de prijs per GB voor SD-kaarten hoger is.
  Of dit voorpagina nieuws waardig is is een ander verhaal, maar misschien triggert dit studios om niet te snel hier voor te kiezen.
 • @Gaaiz

  Gewoon een SD-kaart erin knallen en het probleem is opgelost. 'Games moeten installeren' is in mijn ogen ook niet 'voorpagina nieuws' waardig.
 • @Piet S.
  Wat de oplossing is duidelijk natuurlijk, maar dat het moet is het punt dat gemaakt wordt. Dat je dit "gewoon" even doet kost je toch snel heel wat tientjes extra, terwijl in het geval van de Switch de volledige game gewoon op de cartridge zou kunnen blijven staan.
  Als ze dus kiezen voor 16GB i.p.v. 32GB cartridges kiezen ze ervoor om de klant extra kosten mee te geven, om vervolgens zelf meer winst te kunnen maken. En dat is niet netjes..
 • @Gaaiz

  Ik heb al een SD-kaart in m'n Switch zitten omdat ik meer printscreens en opnames op wilde slaan, dus voor mij zou het NU niets extra's kosten en zo zijn er waarschijnlijk velen die dit al hebben.

  Maar mocht het intern geheugen van je X1/PS4 vol zijn, dan moet je ook uitbreiding kopen, dus ja.

  Maar uiteindelijk doen ze dit om zelf geld te besparen, dat is natuurlijk een feit. Een probleem of nieuws vind ik het echter niet.
 • @Piet S.
  Dat het voor jou niet uit maakt staat natuurlijk los van het daadwerkelijke probleem.. Zo kan ik ook zeggen dat er zat mensen zijn die géén SD-kaart in hun Switch hebben zitten.
  Het is simpelweg krom dat ze een besparing doorvoeren op de kopers. En dat is wellicht nieuwswaardig.
  De oplossingen zijn duidelijk. En nogmaals: De vergelijking met de Xbox/PS4 gaat niet geheel op, omdat je daar verplicht wordt om te installeren en de beschikbare opslag daarop is berekend.
 • @Gaaiz

  Ik spiegelde het even snel af aan mijn eigen situatie om aan te geven dat het scenario dat jij beschrijft (het moeten aanschaffen van een (extra) SD-kaart) op dit moment niet (meer) voor iedereen geldt. Meer niet. :-)

  Als dat echt de reden is vraag ik me af waarom de beide games wel op de cartridge staan in Zuidoost-Azië… Een aparte beslissing is het inderdaad wel. Eens.

  De vergelijking gaat wel iets meer op dan je nu door laat schemeren omdat games op de PS4/X1 VEEL meer opslaggeheugen innemen dan Switch games. Dat moet je hierbij niet vergeten.
  Overigens snap ik wel wat je wil zeggen en wat je bedoelt.
 • @Newgamessuck
  Hier gaat het echter om een complete game die ontbreekt.
 • @robertflappie

  Of je nou een hele game (gratis) moet downloaden vanuit de eShop of moet installeren vanaf een blu-ray disc… Dat maakt natuurlijk geen drol uit…

  Het enige verschil is dat je misschien wat extra geld uit moet geven aan een SD-kaartje (mocht het intern geheugen van je X1/PS4 vol zijn, dan moet je ook uitbreiding kopen, dus ja…).
 • Final Fantasy 10/10-2 = Final Fantasy (10/10)-2 = Final Fantasy 1-2 = Final Fantasy -1
 • @Luigi1985 Lol!
 • Grotere kaartjes kosten gewoon duur. Zelfs een 16gb is al duurder dan een blueray, daarom hebben ook veel games een Switch tax.

  Na de game kost 45 euro in azie. Mss 50 euro met verzendkosten. Mochten mensen het willen.
 • @ShadowhunterrX
  Als er een engelse optie bij zit, zou ik dat doen
 • @ShadowhunterrX
  Het prijsverschil tussen SD kaartjes van 16GB en 32GB is iets meer dan een euro, en dat zijn dan nog consumentenprijzen. Als de grootte van de game daadwerkelijk meer dan 32GB is kan ik het begrijpen, maar anders vind ik het gewoon een gierige actie.

  Ps. Het kost veel of het is duur. =)
 • @Gaaiz

  Hij doelt op kosten van Switch cartridges. Bedoel jij dat ook?
 • @Piet S.
  Het verschil in kosten van het flash gedeelde op die cartridges zal vrijwel gelijk zijn en hoogstwaarschijnlijk zelfs lager. De "omhulsing" en fabricage blijft natuurlijk bij 16 en 32GB identiek.
 • @Gaaiz

  Met jouw redenering zijn 32GB cartridges dus goedkoper..?
 • @Piet S.
  Jouw manier van denken is soms bewonderenswaardig. Of je houdt je expres van de domme.. Maar alsnog:
  Nee, ik bedoel dat het verschil in kosten tussen 16 en 32GB voor Switch cartridges hoogstwaarschijnlijk nog kleiner is dan bij reguliere SD-kaarten qua aanschaf.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren