1. De Final Fantasy 13-games vanaf morgen speelbaar op Xbox One

De Final Fantasy 13-games vanaf morgen speelbaar op Xbox One

Inclusief Xbox One X-verbeteringen

Vanaf morgen kunnen Xbox One-eigenaren via backwards compatibility aan de slag met de Final Fantasy 13-trilogie.

Dat werd op XO18 aangekondigd afgelopen weekend. Het gaat om Final Fantasy 13, Final Fantasy 13-2 en Lightning Returns: Final Fantasy 13. De games krijgen ook verbeteringen in beeldkwaliteit op Xbox One X.

Final Fantasy 13 kwam oorspronkelijk in 2010 uit en de vervolgen verschenen de jaren daarop. De Xbox 360-versies van de games zijn vanaf morgen op Xbox One speelbaar door de disks in de console te stoppen of ze te downloaden via de Xbox Store.

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat games als Final Fantasy 7, Final Fantasy 9, Final Fantasy 10 en Final Fantasy 12: The Zodiac Age naar Xbox One en Switch komen volgend jaar.

Final Fantasy 13

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Alvast gecondoleerd namens de hele PlayStation community.
 • @Rainking
  Vreemde reactie. Enige uitleg?
 • @xevulutionx Ik denk dat hij niet in de gaten heeft dat het hier over de Xbox 360 versie gaat die nu speelbaar is op de Xbox One d.m.v. backward compatibility.
 • @Robskeee
  Ik probeerde leuk te doen (en heb daarin behoorlijk gefaald, hahaha). Ik heb echt een ongelooflijk schurft aan Final Fantasy XIII. Voor mij is dat de dood van de serie. En nadat de spellen sinds deel VII (voornamelijk) exclusief voor de PlayStation apparaten waren, kreeg Microsoft eindelijk ook een Final Fantasy op hun console. En wat krijgen ze? De grootste zak stront die ze konden uitkakken bij Squeenix.

  Ik weet 't, ergens misschien een beetje overdreven, maar mijn favoriete delen zijn van de Super Nintendo en de eerste PlayStation (deel VIII wat minder) en ik vind 't oude turn-based systeem nog steeds het leukst. Ik was dan ook behoorlijk blij met Dragon Quest XI. De laatste Final Fantasy die ik écht leuk vond is zelfs nog van vóór Dragon Quest VIII.

  Afijn, goenoeg gejankt. Grap mislukt. Terug naar Radiant Historia.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren