1. 'Final Fantasy 14 kan binnenkort naar Xbox komen'

'Final Fantasy 14 kan binnenkort naar Xbox komen'

Aldus producer Yoshida

De mmorpg Final Fantasy14 kan binnenkort nog naar Xbox-platformen komen. Dat zegt producer Naoki Yoshida in een interview met Game Watch.

Er is al eerder gezegd dat de game de overstap zou kunnen maken naar Xbox, maar tot nu toe is de online rpg alleen op PlayStation en pc te spelen. Yoshida legt in het interview uit dat ze al lang met Microsoft aan het onderhandelen zijn.

Yoshida zegt al 3,5 jaar met Phil Spencer te praten, het hoofd van Xbox. "Phil komt elke zes maanden langs bij Square Enix en we mailen ook vaak. Toen we voor het eerst met elkaar spraken, was het cross-platformbeleid van Xbox nog erg strikt", zegt Yoshida. "Ze wilden de spelers nog binnen het platform houden. Maar we deelden allebei het idee dat consoles alleen een middel zijn, en dat het belangrijk is om de community te laten groeien en te luisteren naar wat zij willen."

"Dit was het begin van ons dialoog. Sinds dat moment praten we regelmatig. Phil heeft ook de regels binnen Xbox veranderd zodat FFXIV een realiteit kan worden, om ons te helpen om onze baan makkelijker te maken." Mogelijk kunnen spelers binnenkort een aankondiging verwachten. "Als er binnenkort nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen we dat jullie allemaal vertellen."

Yoshida benadrukt wel dat de relatie met Sony nog altijd erg goed is. "We zijn SIE (Sony Interactive Entertainment) erg dankbaar. Ze hebben ons geholpen met het oude FFXIV, de PS3-versie, en ze ondersteunen ons nog steeds. Alle partners zijn ons dierbaar."

Final Fantasy 14 wordt nog altijd ondersteund met nieuwe content. De volgende patch, Reflections in Crystal, komt op 11 augustus uit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Zou geweldig nieuws zijn ! Op deze manier kunnen nog veel meer mensen van dit pareltje genieten.

  Hopelijk brengen ze de xbox release tegelijk met de volgende nieuwe expansion uit volgend jaar. als het virus niet de boel nog meer vertraagd. Deze 5.3 stond eigenlijk gepland voor eind Juni.

  ( Dit bericht is wel van een FFXIV fan die sinds de release van FFXIV 2.0 speelt en is totaal niet geschreven met een roze bril op ;) )
 • @ShadowhunterrX
  En als je je roze bril af zet, vind je 't dan een goede MMORPG voor console begrippen? Ik heb op PC heel veel World of Warcraft, Guildwars 2, Old Republic II en andere MMORPG's gespeeld. Maar op console heb ik nooit een "echte" MMORPG ervaring kunnen vinden.
 • @Gaaiz
  Het is een uitstekende game voor console begrippen en ook heel makkelijk in gebruik met de speciale gamepad besturing die ze hebben bedacht. Je hebt ook geen nodig PS+ om online te spelen en dankzij echte cross platform is er genoeg volk.

  De game draait wel aardig op de normale PS4 en de framerate zit meestal tussen de 40-60 FPS. Voor PC begrippen is het wel een lichte game en voor PS4 Pro heb ik geen ervaring. Alleen bij gigantische open world boses zoals Odin is het soms complete chaos.

  Verhaal is echt geweldig in deze game en de bijkomende muziek ook. Meer kan ik niet zeggen over het verhaal. Die gaat 11 Augustus weer verder ;).

  Je hebt ook een aardige patch roadmap. Zo heb je om de 3 maanden een grote patch met nieuwe content zoals verhaallijn, raids, gear of class veranderingen. En daar tussen in heb je ook nog een kleinere patch voor Relic content of andere dingen die ze hebben bedacht. Ze experimenteren veel met nieuwe ideeën waarom sommige van aan slaan of sommige gewoon niet gespeeld worden.

  Tuurlijk zijn er ook minpunten aan de game. Zo is het van de main game tot de eerste expansion echt een hell vol met filler Ubisoft quests. Als het goed is gaat ze dat deze patch al aanpakken. Nog een minpunt is dat ze sinds Shadowbringers teveel in breedte content doen, zo krijg je soms maar 2 nieuwe dungeons in 6 maanden en deze moet je doen om de hoogste weekly tokens te krijgen. Je kan het ook op andere manier doen, maar die duren wat langer.

  Community van deze game is geweldig. Er zitten wel de zogenaamde vieze drollen tussen helaas. Als je gaat spelen, neem nooit deel aan het FFXIV forum. De mods daar zijn trigger happy en hadden Smaakmaker/Piet.S na 1 bericht een perma ban gehad.

  Als je de game wilt proberen is 11 August een uitstekend moment om in te stappen. Ze gaan de Game trail door trekken naar LV 60 en je krijgt toegang tot de main game en de eerste expansion. Alleen zitten er wel aardig wat limieten aan zoals geen Sale retainer, guilds, party`s maken, minder communicatie opties en Gil limiet.

  Excuses voor het hele lange verhaal.
 • @ShadowhunterrX
  Juist fijn, zo'n uitgebreide uitleg! Als de game op Xbox uit komt ga ik 'm zeker even proberen. Wel raar dat Phil de spelers binnen 't Xbox platform wil houden, terwijl hij voorheen aan gaf crossplay aan te moedigen.
 • @Gaaiz
  Ik weet misschien wel een reden ;). Andere crossplay games verkopen hun premium items via de PSN/Xbox/Steam. FFXIV is hier uniek in, buiten het inloggen heb je niks met PSN te maken. Je kan zelfs je afmelden van PSN als je online bent op FFXIV en je kan zelfs door spelen. Ook verkoopt SquareEnix alle premium items met belachelijke hogen prijzen op Mogstation. Geen cent daarvan gaat naar de platform houder.

  Al denk ik wel als het huidige Playstation management toen al aan de knoppen draaide dat FFXIV nooit op de PS3/PS4 was uitgekomen
 • Alles kan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren