1. Final Fantasy 7 Remake uitgeroepen tot beste E3-game

Final Fantasy 7 Remake uitgeroepen tot beste E3-game

Aldus de Game Critics Awards

De Game Critics Awards heeft Final Fantasy 7 Remake uitgeroepen tot de beste game van E3 dit jaar.

Elk jaar worden er diverse critici van verschillende media vlak voor E3 uitgenodigd voor Judges Week. Hier worden diverse games bekeken die op E3 aanwezig zijn. Na E3 worden er vervolgens prijzen uitgereikt. Alleen spellen die speelbaar zijn op E3 maken overigens kans om in een van de categorieën te winnen.

Final Fantasy 7 Remake is tot game van de show uitgeroepen. De game won tevens prijzen voor beste consolegame en beste rpg. Er werd tijdens de persconferentie van Square Enix uitgebreide gameplay van het spel getoond.

Ook Doom Eternal won meerdere prijzen: die van beste pc-game en beste actiegame. The Outer Worlds werd als beste originele game uitgeroepen, terwijl Watch Dogs: Legion de beste actie-adventuregame is. Crash Team Racing viel in de prijzen als beste racegame en EFootball PES 2020 was de beste sportsgame. Ook Nintendo won een prijs met Luigi's Mansion 3; die game werd gekozen als beste familiegame.

Final Fantasy 7 Remake

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het was ook by far de beste game van de E3 (al was ik persoonlijk blijer met nieuws van de Final Fantasy VIII Remaster aankondiging )
 • @Meta_coola

  Voor jou persoonlijk. :)
 • Toch erg als een remaster de beste aankondiging is op de E3..
 • @Robskeee

  Remake geen remaster. Het verschil tussen die twee is extreem groot.
 • @Meta_coola Remake, remaster, het blijft erg als een 'oud' spel de beste game van de show is.
 • @MythicZ

  "oud" spel 🤣🤣. De remake gaat anders een hele andere ervaring worden dan de oude game. Sowieso gaat het gameplay wise al helemaal anders zijn het materia aspect van de originele game bijvoorbeeld is uit de remake gehaald. Nee dit is gewoon een totaal nieuwe game.

  Maar oké misschien heb je een punt hopelijk gaan films als it, en welke remake dan ook, nooit een oscar (of andere award winnen en dat geld ook voor de acteurs in de remake, want hè die spelen een oude rol dus die mogen ook niks winnen)
 • @Meta_coola

  Het is idd een remake, dus geen remastered versie. Een totaal andere belevenis.
 • @CyberFl

  Het is inderdaad een remake en een remake is zeer zeker iets anders dan aan remaster.
  Remaster: Bestaande assets upgraden.
  Remake: Assets vanaf scratch opbouwen (in een nieuwe engine).

  Dus ja, deze game zal er compleet anders uitzien, maar nee, het is geen 'totaal andere belevenis', aangezien het verhaal, etc. voor een heel groot deel overeen zullen komen met de oude versie van de game. Ditzelfde geldt overigens voor LA voor de Switch.
  Als het een reimagining was geweest, dan had het overigens wel aan kunnen voelen als een compleet nieuwe ervaring, aangezien het verhaal van de game dan "opnieuw vertelt wordt" en we weten allemaal dat verhalen (expres) erg verdraaid kunnen worden.

  Dat een remake (het maakt niets uit dat het hier FF betreft) deze prijs wint, is op zichzelf best triest inderdaad… Dat betekent dus dat een op de E3 geen NIEUWE top notch games (lees: 10/10) speelbaar waren, in de ogen van de critici.
 • @Piet S.

  Behalve dat er alleen al met episode 1 alleen al heel erg nieuwe verhalende content is. Episode 1 gaat enkel midgar bevatten dat is minder dan 5 procent van het origineel. Maar ze hebben al gezegd dat je ongeveer 60 uur zoet gaat zijn met episode 1

  Ergo dit gaat een totaal andere ervaring zijn dan het origineel.
 • @Meta_coola

  Als dat echt het geval is (wat ik me ernstig afvraag), dan is het eigenlijk een reimagining.

  Maar om jouw comment even samen te vatten:
  Het eerste deel van de "remake" bestaat dus maar voor 5% uit originele content (m.b.t. story)?
  Heb je daar een bron voor?
 • @Piet S.

  Uhm ze zeggen tijdens de E3 persco van square Enix dat het zich enkel in midgar afspeelt.

  En aangezien ik de originele game vaak genoeg heb gespeeld weet ik dat midgar maar een heel klein gebied. Van de 80 a 90 uur die de game duurt ben je ongeveer een uurtje in midgar.

  Overigens bij een remake kan en mag men dingen aanpassen daar is het immers een remake voor, een remake hoeft niet 100% het zelfde te zijn bepaalde gebeurtenissen mogen aangepast worden.
 • @Meta_coola

  Een remake lijkt in grote lijnen (op soms wat kleine aanpassingen na) heel erg veel op het origineel. Als ik jouw verhaal moet geloven, dan is het bijna een compleet andere game, wat deze game een reimagining zou maken.

  Heb je daar een linkje/bron van? Ik ben nu namelijk zeer benieuwd!
  Volgens jouw berekening zou er maar 5% van 60 uur oude gameplay in in episode 1 aanwezig zijn, wat neerkomt op 3 uur (en als ik jouw uitleg erbij pak, dan zelfs nog minder dan 3 uur).
  En dat voor een remake? Als je dat echt gelooft, dan bereid je maar vast voor op teleurstelling.

  Daarnaast… 60 uur content in 1 episode en dat terwijl er meerdere episodes uit zullen komen (>2?)..?


  Edit:
  'The Story Is Changing
  While the major plot points of Final Fantasy 7 won't be changed for the remake, the story won't be completely the same. Director Tetsuya Nomura told Dengeki Online that the multi-part release of the remake lets them get deeper with each part of the story. He hinted that FF7 veterans are in for some surprises.'

  ^ Dit klink niet als 90% nieuwe content, wel dan? Meer als uitgebreidere al bestaande verhaallijnen.

  De bron bevat ook nog een bron.
 • @Piet S.

  A gewoon een remake. Want nogmaals een remake mag en hoeft niet het zelfde te zijn als het origineel, mag heel wat afwijken. Daarom heet het ook een remake.

  B https://www.gamesradar.com/final-fantasy-7-remake-midgar-only/

  Midgar only. En zoals ze all zeggen in het origineel alleen de Early hours ( een klein uurtje. Nieuwkomers ongeveer 2 uur)

  En nope ik ga mij juist voorbereiden op iets heel erg goed. Echt alles wat ik over de remake lees dan gaat dit gewoon weg awesome worden. Het zal nog eerder gebeuren dat ik Assassin's Creed zat ben dan dat FFVII remake kut word.
 • @Meta_coola

  A. Bron
  Hier wordt het goed uitgelegd. ;)

  B. Ik geloof direct dat het (episode 1) zich (grotendeels) maar in 1 gebied afspeelt, maar dan heb je mijn vraag over '3 van de 60 uur oude gameplay' nog steeds niet beantwoord. Is dat volgens jou zo (+/- dan he), of niet?

  C.
  Zelf stel ik me nooit TE positief op t.o.v. nieuwe games, ook al kijk ik er al heel lang, heel erg naar uit. Dit puur om niet teleurgesteld te worden. Maar dat ben ik.
 • @Piet S.

  Dus als de remake van Zelda had gewonnen was het allemaal ok?
 • @CyberFl

  Lezen:
  'Dus ja, deze game zal er compleet anders uitzien, maar nee, het is geen 'totaal andere belevenis', aangezien het verhaal, etc. voor een heel groot deel overeen zullen komen met de oude versie van de game. Ditzelfde geldt overigens voor LA voor de Switch.'

  Een remake is een remake, dus op dat gebied had het 0% verschil gemaakt.
  Mijn voorkeur gaat natuurlijk uit naar Zelda, maar dat wist je al (echter staat mijn persoonlijk voorkeur los van bovenstaande). ;)
 • @Meta_coola Klopt, die hoeven wat mij betreft ook zeker geen Oscar te winnen. Punt is voor mij dat hetzelfde spel/film wat mij betreft niet de beste kan zijn, gezien het originaliteit mist.

  Maar goed, gezien jouw enorme liefde voor FF zal dit toch wel weer een hopeloze discussie worden, dus tabee. ✌️
 • @MythicZ

  Nog iemand die 'tabee' gebruikt! Lekker zeg! :P
 • @Robskeee
  Mee eens.
 • Hier is Piet niet blij mee.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren