1. Final Fantasy 7 Remake is 3,5 miljoen keer verscheept in 3 dagen

Final Fantasy 7 Remake is 3,5 miljoen keer verscheept in 3 dagen

Het gaat om verscheepte exemplaren en digitale verkoop

De eerste drie dagen sinds release zijn er meer dan 3,5 miljoen exemplaren van Final Fantasy 7 Remake verscheept.

Het gaat om wereldwijde verscheepte exemplaren, opgeteld met alle exemplaren die digitaal zijn verkocht. Square Enix laat via Twitter weten in zijn nopjes te zijn met de succesvolle lancering van de remake.

Final Fantasy 7 Remake verscheen op 10 april voor PlayStation 4. De remake beslaat alleen het eerste deel van de oorspronkelijke game, en spelers bezoeken in dit eerste deel alleen Midgar. Het is nog niet bekend hoeveel volgende delen er verschijnen of wanneer ze uitkomen. Geïnteresseerden kunnen een gratis demo downloaden op PlayStation 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Goed nieuws voor Square.

  Goede game maar duidelijk gerushed en niks bijzonders.Waarschijnlijk vanwege de tijdsdruk maar wat aangekondigd werd als de biggest event ever in gaming werd snel een anticlimax door de matige kwaliteit tov het origineel. Voor het verhaal is het een zeer vermakelijke titel.

  Ik had liever gezien dat ze de ps4 versie geschrapt hadden en meer hun tijd hadden genomen voor een betere next gen versie.
 • @Ramirez
  Speel de game eerst uit…
  Of op zijn minst: speel de game…
 • @Jowy

  Heb er al genoeg tijd inzitten, waarschijnlijk zelfs meer dan jij en ben inmiddels bij chapter 4 in hardmode. Materia levels grinden voor het gevecht tegen de laatste VR tegenstander/summon.

  In tegenstelling tot vele ben ik gewoon geen diehard FF7 fan en bekijk ik deze game dus niet door een roze bril.

  Het verhaal is uitgerekt, traag maar wel goed. De gameplay is simpel, veel te simpel eigenlijk voor een titel als dit. Je speelt dit spel puur voor de bijzonder goede story en hoe de characters zich ontvouwen. Voor een rock solid rpg ervaring moet je gewoon elders kijken.

  Maargoed blijkbaar kunnen sommige niet begrijpen dat ik meer had verwacht na weet ik veel hoeveel jaar ontwikkeling. Het is gewoon bij lange na niet het meesterwerk dat het origineel wel is. Er had zoveel meer ingezeten.
 • @Ramirez

  Ik kan met niet vinden in jouw commentaar ik vind het echte een beren game die soms erg vertrouwd overkomt en soms zie je nieuwe dingen mijn enige min punt is dat je soms wel erg weinig vijanden tegenkomt dus het echte grinden is moeilijk te vinden
  maar dat bederft mijn speel ervaring niet.
 • Netjes erg netjes.

  Ik kan het niet laten en post toch even mijn micro review.

  Na 47 uur en 28 minuten heb ik de credits van Final Fantasy VII Remake voorbij zien komen. Man man wat een Remake, de kwaliteit is echt ongekend hoog echt van heel andere niveau dan andere game remakes. De keuze om Midgar uit te diepen is de beste keuze die ze ooit hebben gemaakt voor deze Remake. En dat verhaal is echt zo goed gedaan, in die 47 uur heb ik echt met een bek vol tanden of met mond wagenwijd open gestaan met een wtf gebeurd hier dit is awesome gevoel. En die side quests, ja je kan het filler noemen maar dan doe je die side quests echt teniet mee. Op een aantal fetch quests na zijn alle side quests echt geweldig en helpen ze mee het aan uitdiepen van Midgar.
  En dan die combat het is wel is waar geen turnbased combat, maar goddamn als je denkt dat je op normal mode er mee weg komt om alleen maar vierkantje te bashen kom je bedrogen uit. Je moet echt gebruik maken van je party members en hun ATB abbillties, doe je dat niet dan zie je vaak game over voorbij komen.

  Sommige battles zijn wel echt hatelijk en soms ook rond uit oneerlijk, waarbij ik soms echt bijna m'n controller weg gooide. Ook is het jammer summons niet altijd zijn te gebruiken. Een ander klein minpunt is ook dat sommige textures van mindere kwaliteit zijn, gelukkig valt het amper op behalve als je stil gaat staan en focust op sommige muren en deuren etc.

  En dan nu spoiler gebied ik ga er vooralsnog niet diep op in maar spoiler blijft spoiler


  Nu mijn speculatie


  9 / 10

  Mijn oude top 3 FF games was

  1 Final Fantasy VIII
  2 Final Fantasy X
  3 Final Fantasy XII

  Maar is nu

  1 Final Fantasy VIII
  2 Final Fantasy VII Remake
  3 Final Fantasy X
 • @Meta_coola

  Na het lezen van jou meningen over de Side Quest in zowel AC als FF7 ben ik oprecht benieuwd in wel game je Side Quest wel echt matig vind…
 • @Shuckles

  Daar kan ik mij op deze site maar beter niet over uit laten gaan
 • @Meta_coola
  Witcher 3? 😜
 • @That Mr Awesome

  Onder andere ja
 • @Meta_coola
  Ieder zijn mening natuurlijk. En hoewel TW3 uitzonderlijk geprezen wordt is het toch één van dè games met de meest uitgebreide en (imo) originele sidequests.
  Ik heb dan het tegenovergestelde hoe je de SQ van AC (tot Origins want daarna niets meer gespeeld) beter vind, juist dat was erg repetitief naar mijn mening.
  Maar goed dat vind ik dan bijzonder en that's it, voordat hier weer de pleuris losbreekt.
 • @Meta_coola

  Owh echt? Zou je dit misschien kunnen toelichten? Ben oprecht benieuwd wat je daar dan minder aan vind.
 • @Shuckles
  Die waren zeer repetitief.
 • @Jowy

  Repetitief in welk opzicht?
 • @Shuckles
  Het was bijna steeds hetzelfde concept. Ergens naartoe gaan, sporen zoeken, sporen volgen, iemand ondervragen, sporen volgen, vechten.. vaak was het zoals dit.
 • @Shuckle


  Zoals inderdaad al word gezegd vind ik de side quests ( niet allemaal overigens zitten ook een paar goede tussen) erg repetitief. Neem quest hier aan ga dan hier heen , gebruik je witcher senses hier en daar en hier. Ja bij Assassin's Creed origine en odyssey word je ook van plek a naar plek y gestuurd, maar dat gebeurd zo organisch en vloeiend. Dat gevoel heb ik niet bij the witcher 3

  Overigens vind ik de side quests van origins en odyssey echt goed. Bij de pre-RPG AC games vind ik de side missions matig tot oké.
 • @Meta_coola

  In Assassin’s Creed Odyssey had je gelukkig fast travel mogelijkheden want Ubisoft heeft dat slim gespeeld.

  Veel heen en weer geloop in een veel te grote, saaie wereld.
  Je moet gigantische afstanden afleggen om de zoveelste schijtmissie te kunnen voltooien.

  Een zijmissie in The Witcher 3 heeft ook meer diepgang dan de volledige Assassin’s Creed saga.

  PS: ik heb The Witcher 3, Assassin’s Creed Odyssey en zijn dlc’s uitgespeeld.
 • @Don Carpaccio

  Het is maar wat je saai vind. De wereld van origins en vooral odyssey is de meest sfeervol en levendige game wereld waar ik in rond heb gelopen. In elk gedeelte van de map is wel iets interessants te zien of te doen.


  En de AC saga van deel één tot en met odyssey heeft één van beste verhalen uit de gaming geschiedenis. Meer dan tien delen en alles is nog steeds coherent en ze hebben ook totaal niks geretconned met delen die als prequel dienen.
 • @Meta_coola

  Niet retconnen betekent niet gelijk dat het goed is.

  Over die side quests: Je kan van elke game wel zeggen dat je van punt A naar B moet om iets uit te zoeken, te verzamelen of te killen. Witcher 3 doet dat echter op een veel hoger niveau dan de meeste games qua storytelling en voice acting.
 • @Silverwolf

  Punt blíjft dat AC saga een van beste en sterkte verhalen is in de gaming industrie.
 • @Meta_coola

  …naar jouw mening.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren