1. Final Fantasy 7 Remake: Part 2 bestaan alleen maar in conceptfase

Final Fantasy 7 Remake: Part 2 bestaan alleen maar in conceptfase

Dat wordt lang wachten...

Ondanks dat het eerste deel in de Final Fantasy 7 Remake-serie al verschenen is, bestaat het tweede deel alleen nog maar conceptueel.

Dat blijkt uit nieuwe interviews met de ontwikkelaars die online zijn geplaatst door Final Fantasy 7 Remake Ultimania. Het gedeelte waarin regisseurs Motomu Toriyama en Naoki Hamaguchi samen met gevechtsregisseur Teruki Endo worden geïnterviewd, is op Twitter vertaald door Audrey.

Volgens de vertaling laat Hamaguchi weten dat men binnen Square Enix al wat ideeën heeft over het tweede deel en dat er vooral conceptueel over de titel wordt nagedacht. Toriyama laat weten dat hij Midgar kan dromen, omdat hij verantwoordelijk was voor de stad in de oorspronkelijke game, maar dat hij voor het vervolg gameplay terug moet kijken om zich details te herinneren.

Een tweede deel in de Final Fantasy 7 Remake-reeks moet ook een wijdere wereld dan het eerste deel bieden. De ontwikkelaar is nog niet zeker hoe dat precies tot uiting gaat komen in het vervolg. Er moet volgens hen een balans gevonden worden tussen vrijheid en het verhaal.

Het interview is overigens in maart 2020 afgelegd - het zou kunnen dat er sindsdien enkele stappen zijn gemaakt in de ontwikkeling van Final Fantasy 7 Remake: Part 2. Toch is het interview voor veel fans die na het uitspelen van Part 1 ongeduldig wachten op het vervolg een domper: aangezien de game alleen nog maar in conceptfase bestaat, lijkt het onwaarschijnlijk dat het ergens binnen de komende twee jaar uitkomt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • deel 1 was super ik hoop echt dat ze deel 2 volgend jaar uibrengen maar ik ben er bang voor dat dit misschien te voorbarig is
 • @djodjo
  Dat is in ieder geval onmogelijk, ik verwacht het spel op zijn vroegst over 3-4 jaar
 • @djodjo
  Volgend jaar? Volgens mij heb jij een gebrek aan logisch nadenken.
 • @djodjo
  Ben ik de enige die last heeft van rommelige controls? Vind het een beetje gedateerd hoe de camera draait etc. Dit is m’n eerste deel die ik speel maar ben eigenlijk niet verder gekomen dan 15 min spelen 😂 is het de moeite waard om verder te gaan?
 • @djodjo

  De game lijkt over 2 of 3 jaar te kunnen komen.
  Heeft vooral ook te maken met het feit dat het een vervolg is en veel elementen ook hergebruikt kunnen gaan worden.
  Het hangt er vooral van af hoe groot het tweede deel gaat worden, dat weten we ook niet echt wegens de verschillende tijdlijnen die nu zijn ontstaan.
 • Laat ze de tijd maar nemen om FF7R part 1 te overtreffen ( gaat heel moeilijk zijn)
 • Ben net begonnen met dit spel, en het is een pareltje.
 • Wanneer alle delen van FF7 uit zijn kunnen ze onderhand part 1 al weer gaan remasteren/remaken…
 • Gisteren uitgespeeld, was een prachtige game. Ben aan al m'n trekken toe gekomen bij part 1, part 2 mag wel weer even duren.
 • Ik heb de game vandaag uitgespeeld. :)
  Gelukkig heb de spoilers kunnen ontwijken etc. maar ik kan niet wachten op deel 2.
  En nu ik weet dat de games af gaan wijken van het origineel, kan ik rustig het origineel gaan spelen ondertussen. Nu 7th Heaven met een update is gekomen kan dat eindelijk ook veel soepeler.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren