1. Final Fantasy 7 Remake Part 2 maakt volledig van PS5-hardware gebruik

Final Fantasy 7 Remake Part 2 maakt volledig van PS5-hardware gebruik

De PS5-update van het eerste deel heeft wel verbeteringen ten opzichte van de PS4-versie

Hoewel Final Fantasy 7 Remake een PlayStation 5-update krijgt, maakt het tweede deel in de remakeserie pas echt volledig gebruik van de mogelijkheden die de PlayStation 5 biedt.

Dat meldt regisseur Tetsuya Nomura in een interview met Famitsu. Vorige week werd de PS5-upgrade voor Final Fantasy 7 Remake aangekondigd in de vorm van Final Fantasy 7 Remake: Intergrade. Daarnaast komt er ook een extra hoofdstuk voor de game uit op PS5.

In het interview legt Nomura uit dat de PS5-versie van de game al enkele behoorlijke verbeteringen kent. "De graphics, lichtinval en textures zijn de belangrijkste verbeteringen, maar omgevingseffecten zoals mist zijn ook toegevoegd om het spel nog realistischer te maken."

Hij vervolgt: "Ook de adaptieve triggers worden deels ondersteund. Maar wacht voor een spel dat volledig gebruikmaakt van alle features van de PlayStation 5 alsjeblieft op de volgende game, waar we vanaf begin af aan dit erin kunnen verwerken."

Final Fantasy 7 Remake bevat alleen het eerste gedeelte van het oorspronkelijke spel. De rest van de game moet in aankomende delen worden behandeld. Wanneer het tweede deel precies verschijnt, is niet bekend. Ook is niet duidelijk of het tweede deel nog op PlayStation 4 verschijnt, al zou Nomura's antwoord er op kunnen wijzen dat het alleen voor de nieuwe spelcomputer is bedoeld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Het is mij om het even of het volgende deel een Ps5/next-gen exclusive wordt. Jammer voor de mensen die het vervolg graag op hun Ps4 zouden spelen, maar wat mij betreft een goede ontwikkeling als de makers zich niet meer bezig hoeven te houden met de grafische beperkingen van de vorige generatie.
    Heb zelf (nog) geen Ps5, maar inclusiviteit ten koste van nieuwe mogelijkheden vind ik onnodig en jammer.
  • Lijkt mij logisch, het is niet alsof de nieuwe consoles schokkend andere hardware i.v.m. een PC hebben ofzo.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren