1. Final Fantasy 7 Remake vereist 100 GB vrije schijfruimte

Final Fantasy 7 Remake vereist 100 GB vrije schijfruimte

Maak alvast maar wat ruimte vrij

De fysieke versie van Final Fantasy 7 Remake heeft 100 GB aan vrije schijfruimte op de PlayStation 4 nodig.

Dat blijkt uit een foto van de achterkant van de Zuid-Koreaanse versie van het hoesje, die online geplaatst werd door Twitter-gebruiker Pixelbuster. Op de foto is duidelijk te zien dat er 100 GB aan vrije ruimte vereist is.

Hoewel het om de fysieke editie van de game gaat, worden games tegenwoordig in hun geheel geïnstalleerd op consoles. De disk is vanaf dat moment vooral een soort van licentie waarmee een game opgestart kan worden. De PS4-game komt op twee blu-ray-disks.

Final Fantasy 7 Remake is vanaf 10 april beschikbaar op PlayStation 4. Square Enix geeft de gehele klassieke rpg een nieuw jasje, maar deze game beslaat alleen het eerste deel van de complete game. Wanneer de volgende delen uitkomen is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Modern Warfare en nu dit? RIP harde schijf haha.
 • @CyberFl
  Die game slaat alles. Zelf RDR2 is digitaal nog minder groot
 • Oef 200GB nodig voor een install en zal ook nog is pijnlijk langzaam zijn.
 • @ShadowhunterrX
  Ik hoop dat ze die manier van installeren op de PS5 weten aan te pakken.. Het is eigenlijk van de zotte dat je 2x de installatiegrootte van een game als schijfruimte nodig hebt.
  Met de PS5 zal vanwege de prijs de opslag waarschijnlijk op 1 TB (of minder?) blijven, dus zal die ruimte hard nodig zijn!
 • @Gaaiz
  Dat hadden ze gedaan in het begin van de PS4. Toen waren installs en patches zo klaar. Helaas hebben ze het 2 jaar geleden weer naar het PS3 systeem veranderd en gaven als reden om downloads kleiner en sneller te maken. Downloads zijn inderdaad kleiner en sneller…. alleen om nou voor een 100mb patch een hele game opnieuw te laten installeren….
 • Damn 100 gb. Is imho voor mijn een teken dat FF7 remake part one dus wel degelijk een volwaardige game word en ze dus echt content hebben gedaan die ze in het origineel niet konden gebruiken.
 • @Meta_cool
  Hopelijk, maar dat hoeft niet direct zo te zijn. Kan ook betekenen dat ze 2 uur aan cutscenes in 4K op de disc hebben staan. Dan zit de schijf ook al vol.
 • Hebben jullie nooit gehoord van removable idd. Ik heb er 3 aan mijn xbox x hangen totaal 4tb aan data dus maakt mij niet uit hoe groot de games worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren