1. Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition komt in augustus uit

Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition komt in augustus uit

Komt naar PS4, Switch, iOS en Android

Vanaf 27 augustus is Final Fnatasy Crystal Chronicles Remastered Edition verkrijgbaar voor de Switch, PlayStation 4, iOS en Android.

Crystal Chronicles verscheen oorspronkelijk in 2003 op de GameCube. Daarmee was het de eerste Final Fantasy-game voor een Nintendo-console sinds Final Fantasy 4 uit 1994. De actie-rpg had als uniek aspect de mogelijkheid voor vier spelers om samen te spelen via Game Boy Advance-handhelds.

De remaster krijgt cross-play en een online modus. Daarbij zijn de graphics en audio naar moderne standaarden gebracht. Ook krijgen veel personages nieuwe ingesproken stemmen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Was dit een leuke game (orgineel)? Heb deze toen overgeslagen had toen niet echt mijn intresse. Nu overigens twijfel ik ook als dit wel wat is.
 • @DefenseForceNL

  Het is een ietwat lastige game om te omschrijven. Ik heb enorm genoten van deze titel, maar niet zozeer om de redenen die je zou verwachten. Zo vond ik de gameplay niet bijzonder sterk of geweldig. Het is een dungeon-crawler (Welke qua thema flink variëren) die je van dungeon naar dungeon stuurt om reinigingsmiddel te halen voor een tegen het kwaad beschermende steen die midden in jouw dorp staat. Deze verliest namelijk aan kracht, en er zal jaarlijks een karavaan op pad moeten om het zeldzame goedje waarmee de steen gereinigd wordt te verzamelen.

  Je gaat dus van kerker naar kerker, dit kan alleen of met zijn vieren (op de Cube had je 3! GBA's nodig, maar deze versie voor de Switch laat je gewoon met controllers spelen geloof ik. Ook vliegt er constant een harig beest genaamd een Moogle met je mee, deze draagt een grote beker waar het reinigingsvocht in kan. Deze beker heeft ook de eigenschap jou te beschermen tegen het kwaad, en creëert letterlijk een radius van veiligheid om jouw hoofdpersonage heen. Ik heb de keuze voor deze radius altijd wat bijzonder gevonden, want het voegt niets toe behalve wat licht irritante momenten vanwege beperking in bewegingsvrijheid. Verder is het gevechtssysteem aardig standaard en kent de gameplay zelf niet veel variatie ; ga van kerker naar kerker, versla alles en iedereen, verzamel wat je verzamelen kunt en ontvang een druppel schoonmaakmiddel. Rins and repeat

  En toch… Deze game heb ik helemaal kapot gespeeld. Dit komt door de spelwereld, sfeer en ook zeker het audio-visuele gedeelte. Dit spel voelt als een sprookje, een fabel. De game is dan ook één en al sfeer, en voelt bij tijd en wijle dan ook aan als een heel ontspannende RPG met inspannende momenten. Daarbij sprak het unieke concept mij aan en is de soundtrack echt een hele fijne om naar te luisteren. Het is een beetje een prentenboek vertelling, en dat sprak mij aan. Het beetje bij beetje unlocken van de wereld ook trouwens.

  De game zelf is relatief uniek in zijn soort, en doet veel dingen op een eigen manier. Het is dan ook geen diepgaande RPG met baanbrekende gameplay, flashy graphics, geweldige karakters of overweldigende momenten. Dus als dit is wat je zoekt, zoek dan gerust verder. Het is echter wel een game die barst van de sfeer, zorgt voor een ontspannen reis en leeft in zijn eigen unieke wereldje. Ben je iemand die geniet van sfeer, dan kan ik deze game van harte aanraden. De gameplay, nogmaals, is niets speciaals, maar leuk genoeg om je aan de lijn te houden. Daarbij kent het ook enkele unieke en interessante features die ik nog niet eerder in andere games heb ervaren.

  (Mijn Cube versie werkte ooit niet meer, ik heb deze game toen opnieuw aangeschaft, dus dit zegt wel iets :p)
 • @benjaminben

  Aha thanks dat klinkt ene kant dan wel weer als een game die ik leuk zou kunnen vinden.
 • @DefenseForceNL

  Ik weet niet wat je zoekt in een RPG? Hij is in vergelijking met andere RPG's in ieder geval wel heel makkelijk om weg te leggen en veel later weer op te pakken. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met een verhaal dat jij je hoeft te herinneren, losse missies die je open hebt staan of een spelwereld vol icoontjes waarvan je niet precies meer weet wat je wel of niet gedaan hebt. Een hele overzichtelijke RPG dus.
 • @benjaminben

  Nou dat makkelijk op te pakken en weg te leggen vind ik wel belangrijk. Verder vind ik vooral rpg's leuk zoals Diablo of een Disgaea bijvoorbeeld leuk.

  Het hoeft van mij allemaal niet meer zo ingewikkeld en uitgebreid of complex moeilijk. Dan haak ik toch af, omdat ik daar de tijd niet meer voor heb zoals vroeger en voor mij het gamen echt tegenwoordig is om gewoon lekker relaxed bezig te wezen.

  Daarom speel ik ook veel games zoals Stardew Valley, Animal Crossing, Pokemon, Diablo, Minecraft en dergelijke. Allemaal games die lekker relaxed zijn eigenlijk en snel en makkelijk op te pakken, maar waar je in verloop van tijd wel behoorlijk wat uren in kan stoppen.
 • @DefenseForceNL

  Ooh dan kun je deze prima aanschaffen, helemaal in jouw straatje gok ik. Trouwens ; Gleaner Hights is een wat onbekende Farming Sim op de Switch. Vergeleken met Stardew Valley echt een stuk minder, maar op zich best een leuke farming sim met een wat duistere Twist. Dus stel je bent klaar met AC en SV dan zou je deze eens een kans kunnen geven. Ze blijven hem ook bijschaven en updaten.
 • @benjaminben

  Ja daar had je het laats over inderdaad die heb ik op de wenslijst staan, maar moet ook nog verder met Graveyard keeper.
 • Hier word ik heel blij van, deze komt vroeg of laat zeker in huis! Alleen niet voor de volle pond, dan speel ik hem nog wel ff op de Cube.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren