1. Final Fantasy XVI volgt het verhaal van Clive Rosfield

Final Fantasy XVI volgt het verhaal van Clive Rosfield

En zijn broertje Joshua

Square Enix heeft uit de doeken gedaan hoe de protagonist van Final Fantasy XVI heet en waar de game zich afspeelt.

Dat deed Square Enix in een blogpost van PlayStation. De hoofdpersoon van de aankomende Final Fantasy-game was trouwens al te zien in één van de trailers, maar de getatoeëerde ridder heeft nu ook een naam gekregen, Clive Rosfield.

"De eerstgeboren zoon van Archduke of Rosaria, Clive, is het schild dat zijn jongere broertje Joshua beschermt", schrijft producent Naoki Yoshida.

Het jongere broertje Joshua is de Dominant of the Phoenix en heeft de Blessing of the Phoenix aan broerlief geschonken. Dit biedt Clive de mogelijkheid om Eikon's vuur te manipuleren.

Ook het land waar de game zich in afspeelt is bekendgemaakt, Valisthea. Het land wordt omgeven door een groot gebergte van kristallen, ook wel Mothercrystals genoemd. Yoshida legt uit dat deze kristallen er altijd voor hebben gezorgd dat de samenleving van Valisthea comfortabel heeft kunnen leven en dat het dus beschermd moet worden.

Final Fantasy

Naast Joshua en Clive Rosfield, wordt ook het personage Jill Warrick onthuld, een vriendin van de broers. Jill groeit op in het huis van de Rosfields en trekt er samen met de broers op uit om hun land te verdedigen.

Final Fantasy

Ten slotte is er een officiële website van de game gelanceerd. De producent geeft aan dat de volgende grote Final Fantasy-onthulling ergens in 2021 plaats zal vinden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Inspiratie uit FFV en Mystic Quest gehaald, lachuh.
    Maar oei, zelfs de oudere broer… had dit liever niet gehad tbh, maar sta open voor het verhaal.
  • Had liever een “Vagrant Story” game gezien.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren