1. Firmware update voor Switch voegt alleen wat icoontjes en talen toe

Firmware update voor Switch voegt alleen wat icoontjes en talen toe

Nog altijd geen nieuwe thema's of folders

De Switch ontvangt in de loop van deze dagen wereldwijd firmware update 7.0.0.

Deze update voegt maar weinig nieuwe dingen aan het systeem toe. Er worden wat nieuwe profielicoontjes toegevoegd gebaseerd op New Super Mario Bros. U, nieuwe systeemtalen in de vorm van Chinees, Koreaans en Taiwanees, en het systeem zou nog stabieler gemaakt worden.

Fans wachten echter nog steeds op een update die meer opties toevoegt aan het systeem. Zo wordt er al geruime tijd om folders gevraagd om games in te stoppen om zo meer orde in het hoofdmenu te krijgen. Ook willen gamers graag de achtergrond van het hoofdmenu kunnen customizen. Vooralsnog heeft Nintendo nooit gezegd dat deze elementen worden toegevoegd.

Nintendo Switch

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik zou graag een party chat willen zien, archievements/trophies en een virtual console. En als bonus nog een App zoals de Xbox app waar je alles kunt zien.
 • @Robskeee

  zelfs een berichtenservice is teveel gevraagd, want stel je voor dat je een bericht krijg waarin heel misschien wel een scheldwoord staat, dat kan niet hé!
 • @Soon. Was het op de WII niet mogelijk om via een bericht, de console te hacken? Misschien dat ze daarom dat risico nog niet nemen.
 • @Robskeee
  Maar je hebt toch al een xbox. Waarom hetzelfde wat je al heb ?

  Laten we lekker Nintendo style doen. Zoals 1,5 of 10 Stars per achievement. 100 Stars per game en dezelfde Stars kun je inruilen voor gouden coins in de Eshop :).
 • @ShadowhunterrX Ik heb het op de Xbox inderdaad. En op de Playstation. En ik zou het tof vinden als ik deze features ook op mijn switch kan gebruiken. Wat heb ik nou weer aan deze features voor de Xbox als ik op mijn switch aan het spelen ben.
  Vreemde reactie.
 • @Robskeee

  Je leest het verkeerd. Hij bedoelt dat ze op de Switch i.p.v. 'achievements'/'trophies' iets als 'stars' moeten doen.
  Iets wat echt met Nintendo te maken heeft. :-)

  En nog beter: Dat ze ook daadwerkelijk een functie hebben. Want de enige functie van achievements/trophies is ruig doen tegen je matties dat je iets hebt gehaald wat zij nog niet gehaald hebben.
  Compleet oninteressant dus, naar mijn mening.

  Verder boeit me bovenstaande geen drol, maar ook ik vind het OS en toebehoren (bv. online functies) van de Switch te karig.
 • @Piet S. Achievements zijn er niet alleen voor je digital p.e.n.i.s. maar kan voor mij ook een spel meer replay waarde geven. Soms geeft het weleens een kick om een bepaalde achievement te halen.

  Even terug komen op Robskee, nu ze (PS, xbox, switch) toch bezig zijn met crossplay, kunnen ze misschien ook wel aan cross party chat beginnen. Dan zou Nintendo toch echt met een betere service moeten komen.
 • @Grombeer

  Ik speel de games die ik tof vind toch altijd voor 100% uit, dus die vlieger gaat voor mij niet op en al helemaal niet omdat er achievements zijn zoals: 'Jump 5 times in a row, without touching the ground!'.
  Iets met de punten die je ontvangt kunnen doen, dat ik echt wel een goed idee! :-)

  Klopt. De service moet beter. Al is het niet voor mij, dan wel voor andere fans/gamers.
 • @Grombeer
  Cross party chat ? Dat zou alleen mogelijk zijn als alle drie de platformen Discord zouden ondersteunen.

  @Robskee
  Vreemde reactie of je het begrijpt het gewoon niet. Wat ik alleen maar zeg, is van copy paste zit niemand op te wachten.

  Daarom dus een voorbeeld hoe je het Nintendo style kan doen. Hetzelfde concept andere invulling zodat er iets unieks ontstaat.
 • @Piet S. Wat boeit het nu hoe ze heten? Al heten het bananen, ik zou het fijn vinden als er iets soortgelijks was. Het geeft me toch reden om meer uit de game te halen.
  @Grombeer, dat zou helemaal top zijn ja. Bij minecraft kan het al maar dan gaat het via Xbox live accounts dacht ik. Ook al speel je op de switch.
 • @Robskeee

  Het doet er verder ook niet toe hoe ze heten(, alhoewel een 'sterren systeem' natuurlijk perfect bij Nintendo zou passen). Ik geef alleen aan dat je zijn comment verkeerd geïnterpreteerd hebt.

  + Je kunt zoveel uit een game halen als je zelf wil. Super Mario Odyssey heeft bv. in-game achievements (net als vele andere games). Dus doe wat je niet laten kunt! Het hangt allemaal van jezelf af. :-)
 • @Robskeee
  Ow dus het boeit niet hoe ze heten. Gelukkig hebben veel games ingame Achievements of telt dat niet ?
 • @ShadowhunterrX Gelukkig zijn we het erover eens dat Nintendo met een eigen idee van archievements halen moet komen.
 • @Piet S.
  Wat Grombeer zegt. Ook heb ik dankzij het halen van trophies dingen gezien in GTA V die de meeste mensen niet gezien hebben. Hetzelfde met Red Dead Redemption II.

  voorbeeldjes:
  LEGO-games en Assassin's Creed games zouden maar saai zijn zonder alles te willen completen aka platinum te halen. Ik doe het niet om ermee uit te pakken. Alle trophies halen en een spel volledig completen liggen vrij dicht tegen elkaar. Die 100% halen, is gewoon leuk.

  Een sterren systeem zou idd geweldig aansluiten bij Nintendo.
 • @Don Carpaccio

  Precies wat ik zeg dus. Ik speel games die ik vet vind toch 100% uit, of er nou een achievement/trophy system aanwezig is, of niet.

  Verder is het 'sterren systeem' idee inderdaad prima!
 • @Piet S.

  Ja maar toch kan je heel wat missen! Ook al heb je die 100% gehaald.

  Er zijn easter eggs en missende taferelen die dankzij het zoeken naar trophies sneller op je pad geraken, al dan niet met de hulp van een guide.

  Soms is een speciale gebeurtenis zo zeldzaam dat de trophy extreem missable is. Dan ben je achteraf toch blij dat je als een gek achter die verdomde trophy zat.
 • @Don Carpaccio

  Zaken als easter eggs kom ik liever helemaal onverwachts tegen, dan na een “hint” van een trofee. Dat is in mijn ogen nou juist wat easter eggs zo tof maakt. Er helemaal toevallig tegenaan lopen, zonder hints o.i.d.! :-)

  Nee. Op dit moment zijn en blijven achievements/tropies (in mijn ogen) doelloos.
  Je verdient punten, maar waarvoor?
 • Vet nieuws
 • @Newgamessuck ja er wordt hier geen Nintendo nieuws overgeslagen hè :p
 • @Grombeer

  Ik kan wel beter Nintendo nieuws (wat niet geplaatst is) bedenken dan dit hoor.. X-D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren