1. Switch-firmware update bevat sectie voor online uitnodigingen

Switch-firmware update bevat sectie voor online uitnodigingen

Versie 9.0.0 nu beschikbaar

Firmware update 9.0.0 voor de Switch is sinds gisteren beschikbaar. Deze update voegt onder andere een sectie toe waarin online uitnodigingen van vrienden binnenkomen.

Voor zover bekend kunnen de online uitnodigingen alleen nog via de mobiele Nintendo Switch Online-app worden verstuurd, maar ze zijn nu in ieder geval zichtbaar op het Switch-systeem zelf.

Verder voegt de nieuwe versie alarm notificaties toe, zodat spelers in games die het ondersteunen een alarm kunnen zetten, al is nog niet bekend in welke games dit mogelijk wordt. Spelers kunnen ook een QR-code gebruiken om in te loggen op hun Nintendo Account. Ook kan er nu gezocht worden in de nieuwssectie.

De update is ook alvast ter voorbereiding van de lancering van de Switch Lite. Er is nu een optie om alle knoppen, behalve de Home- en Capture-knoppen, uit te zetten. Het is vervolgens alleen mogelijk een externe controller te gebruiken.

Switch

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Ik dacht op Reddit te lezen dat deze ook de ondersteuning voor SNES controllers toe voegt.
  • Capture-knoppEN?

    Jammer dat je deze niet kan uitzetten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren