1. Forbes onthult dertig belangrijke personen uit gamesindustrie

Forbes onthult dertig belangrijke personen uit gamesindustrie

Dertig leidende figuren onder de 30 jaar

Forbes heeft de 30-Under-30-lijst onthuld waarin vooruitstrevende personen, verspreid over verschillende industrieën in de VS en Canada, worden erkend voor hun succes. Onder de categorie 'games' worden streamers, YouTubers en oprichters van mediabedrijven benoemd.

Een van de meeste bekende namen in de lijst is die van de 27-jarige Tyler Blevins, die bekendstaat onder de naam Ninja. Ninja is een streamer met de meeste volgers op het platform Twitch. Daar heeft hij momenteel meer dan 12 miljoen volgers. Daarnaast brak hij het record van de meeste gelijktijdige kijkers tijdens een stream met 600.000 kijkers. Ook won hij het eerste officiële Fortnite-toernooi onder Epic Games, kreeg hij een sponsordeal met Red Bull en was hij dit jaar de eerste e-sporter die op de cover verscheen van het sportblad ESPN.

Een andere bekende naam in de lijst is die van Alastair Aiken, ook wel bekend als YouTuber Ali-A. De 25-jarige Aiken is één van de bekendste Fortnite-streamers en ontving vijftien miljoen abonnees en vijf miljard totale views op YouTube. Daarnaast heeft hij twee abonnee-gerelateerde Guinnees Book of World Records in handen.

Ook wordt medeoprichter van YouTube-kanaal Kinda Funny Games, Tim Gettys, genoemd. De 29-jarige Gettys heeft met marketingcampagnes 100.000 dollar aan maandelijkse inkomsten gegenereerd aan abonnees evenals meerdere deals met Amazon, PlayStation en Square Enix.

Elk jaar brengt Forbes een lijst uit van dertig ondernemers onder de dertig jaar die excelleren in verschillende industrieën, zoals onderwijs, muziek, media, sport en kunst.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

  • Het is dus niet goed gesteld met de game industrie of Forbes. 😂

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren