1. Ford introduceert officieel eSports-raceteam

Ford introduceert officieel eSports-raceteam

Fordzilla joins the battle!

Ford heeft aangekondigd dat ze een officieel eSports-raceteam hebben opgezet. Hiermee wilt het automerk voortborduren op hun rijke racehistorie.

Ford wilt met hun nieuwe eSports-team op het hoogste niveau meedraaien, zoals ze dat ook altijd in het echt hebben gedaan. Tijdens Gamescom worden er verschillende topspelers geworven. Het Ford eSports-team gaat onder de naam Fordzilla. Ford is bezig met het verkennen van de synergie tussen de digitale en echte wereld en denkt dat gamen hierbij een handige tool kan zijn.

Fordzilla

Talloze mensen racen in virtuele Ford-auto's en genieten ervan om onderdeel uit te maken van een online-community. Ford wil hier op inspelen door zich in het eSports-circuit te mengen. Ford is tijdens Gamescom actief op zoek naar kandidaten voor de nationale Fordzilla-teams voor Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Denk jij dat je hiervoor in aanmerking komt, raden we je aan om even langs te gaan in Keulen.

“We hebben een raceverleden waar anderen alleen maar van kunnen dromen. Dit is het moment om die knowhow te gebruiken en toe te passen op de wereld van eSports. Dit kunnen we doen door de nieuwe generatie autocoureurs te inspireren om een rit te maken in een van onze Ford Performance auto’s.” zegt Roelant de Waard, Vice President Marketing Sales & Service bij Ford Europa. "De passie en expertise van de gamecommunity, kan ons helpen bij de beeldvorming over hoe reizen in de toekomst eruit zal zien. Een vraagstuk dat ons uiteraard enorm bezighoudt en iets waar we echt enthousiast over zijn", voegt Amko Leenarts, ontwerpdirecteur van Ford Europa hieraan toe.

Fordzilla

Fordzilla gaat onder andere meestrijden in de eSports-scene van Forza Motorsport 7. Forza Motorsport 7 beschikt over één van de grootste racecommunity van de wereld. Turn 10, ontwikkelaar van Forza Motorsport 7, geeft aan dat ze het geweldig vinden dat grote merken als Ford zich mengen in de gamewereld. Volgens de studio maakt het eSports-wereld alleen maar aantrekkelijker.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren