1. Fortnite: Battle Royale geteisterd door uitbarstende vulkaan – Het einde van seizoen 8

Fortnite: Battle Royale geteisterd door uitbarstende vulkaan – Het einde van seizoen 8

Na een week speculatie was er zaterdagavond een nieuw event binnen Fortnite. The Unvaulting gaf antwoord op de opmerkelijke activiteiten rondom het plaatsje Loot Lake en wakkerde de enorme vulkaan op het eiland aan, met grote gevolgen. Het einde van seizoen 8 is aangebroken.

Mysterie rondom Loot Lake

Seizoen 8 van Fortnite: Battle Royale zit er bijna op en dit was goed te merken. Elk seizoen sluit ontwikkelaar Epic Games af met een mysterie. Dit keer stond Loot Lake in het middelpunt van de belangstelling. Vlak voor update V8.40 stond daar ineens een evacuatieteam, waarna het meer omringd werd door graafmachines. Na de update ziet dit deel van de map er dan ook totaal anders uit. Het rustige Loot Lake is ineens veranderd in een hoop grond met in het midden een soort bunker, omringd door vrachtwagens, auto’s, graafmachines, containers en onderzoeksruimten.

Spelers vroegen zich massaal af wat er in hemelsnaam gaande was. Op de locatie zijn vijf verschillende toegangen te vinden met daar bovenop verschillende emblemen. Een paar dagen na de gebeurtenis verscheen er op een van deze plekken een rune, waarvan ook niemand wist wat ze er mee aan moesten. Maar hier bleef het niet bij: op verschillende tijdstippen en plaatsen verschenen er vliegende eilandjes met daarboven een rune. Deze baanden hun weg naar Loot Lake en klikten zich vast aan de plekken bij de bunker, waarna er een ingang in de vorm van een blauw portaal ontstond.

Vault-event

Dagen gingen voorbij en niemand wist wat er precies aan de hand was. Plots verscheen er op 3 mei boven de bunker een timer van 24 uur. Epic Games bracht een uitnodiging naar buiten voor een evenement binnen Fortnite, genaamd The Unvaulting. Om mee te doen moesten spelers tussen 21.00 en 21.10 uur Nederlandse tijd in een potje Battle Royale zitten. Het werd al snel duidelijk dat het grote gevaarte in Loot Lake geen bunker was, maar een kluis. Over de seizoenen heen zijn er verschillende items uit het spel gehaald en in de zogeheten ‘vault’ geplaatst. Dit zou een mogelijkheid bieden voor de wederopstanding van de verloren items. En zo geschiedde.

Fortnite Unvaulting Event Loot Lake

Om stipt 21.10 uur opende de kluis haar deuren en kwam er een gigantische lichtstraal naar boven. Spelers werden naar binnen gesleurd en kwamen in een andere dimensie terecht, wat gelijk deed denken aan het Butterfly-event uit seizoen 6, waar spelers in een soortgelijke witte ruimte terechtkwamen. Alleen was er deze keer meer te zien. De ruimte was gevuld met zes ijspilaren, die allen voor een verwijderd item stonden. In de pilaren waren de X-4 Stormwing, Infinity Blade, Grappler, Tactical SMG, Bounce Pads en de Drum Gun opgesloten. Spelers kregen de mogelijkheid om deze te bevrijden door het ijs te slopen. Het ijsblok met de Drum Gun werd als eerste kapotgemaakt, waarmee het wapen vrijkwam en inmiddels ook weer toegankelijk is in het spel. Na een goede drie minuten in de Vault keerden de spelers weer terug naar de gewone Fortnite-wereld, waar ze voor een grote verrassing stonden.

Vulkaanuitbarsting

Spelers weden de lucht in gelanceerd. Hier zagen zij de dat vulkaan aan het uitbarsten was. De vuurspuwende vulkaan was niet te stoppen en brokstukken zo groot als kometen vielen neer op Retail Row en Polar Peak. Gesteenten baanden zich een weg naar Tilted Towers, waar een enorme explosie een einde maakte aan de plek. Retail Row en Tilted Towers werden van de map gevaagd, maar wat voor schade Polar Peak kent is niet helemaal duidelijk. Het plaatsje zelf is nog intact, maar de ijsberg waar het zich bovenop bevindt, is flink toegetakeld. Er zijn grote breuken te zien op de plek van impact en het lijkt er op dat de berg aan het afbrokkelen is. Wat er nu gaat gebeuren met alle plekken die de dupe zijn van het evenement is nog maar de vraag. Met seizoen 9 voor de deur krijgen we deze week waarschijnlijk antwoord op deze vraag. Hou InsideGamer dus goed in de gaten.

Tegenslag

Naast dat twee plaatsten volledig met de grond gelijk zijn gemaakt, kende het evenement nog een grote tegenslag. Voor veel spelers die zaten te wachten op de grote verrassing, gebeurde er niets. Zij bleven achter in de normale wereld van Fortnite en hadden niet de kans om hun stem uit te brengen op hun favoriete verwijderde items en de verwoesting van Tilted Towers en Retail Row met eigen ogen mee te maken. Als goedmakkertje krijgen alle spelers die zaterdagavond aanwezig waren in The Unvaulting LTM de Arcana Glider cadeau. Spelers die dit item al aangeschaft hebben, krijgen hun uitgegeven V-Bucks terug.

Arcana Glider Fortnite

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren