1. Fortnite: Battle Royale krijgt vandaag de heavy shotgun

Fortnite: Battle Royale krijgt vandaag de heavy shotgun

BOEM!

Vanmiddag introduceert Epic de heavy shotgun als nieuw wapen in Fortnite: Battle Royale.

Het wapen is vanaf 13.00 te gebruiken en de servers zullen gewoon online blijven. De heavy shotgun heeft meer range dan normale shotguns en is verder hetzelfde.

Epic Games voegt regelmatig nieuwe wapens toe aan Fortnite: Battle Royale en ze halen ook af en toe wapens uit het spel. Zo voegden ze recentelijk de C4 toe, een explosief dat op afstand gedetoneerd kan worden. Dit is handig om vijandige spelers in de val te lokken. Ook hebben ze rookgranaten uit het spel gehaald omdat ze niet vaak genoeg gebruikt werden.

Fortnite: Battle Royale heeft PUBG ingehaald

Volgens Superdata Research heeft Fortnite zijn grote concurrent PUBG ingehaald. In bepaalde aspecten doet Fortnite het al een tijdje beter dan PUBG. Zo had het in de laatste week van februari meer Twitch-kijkers. Bovendien heeft de game van Epic nog altijd een opwaarts traject terwijl PUBG zijn piek had in december, toen het spel officieel op de markt kwam.

Dit succes komt voor een groot gedeelte door de regelmatige updates die Fortnite heeft, waardoor het fris aan blijft voelen. Bovendien is het gratis om te spelen, waardoor veel spelers het spel even uit kunnen proberen om later cosmetische voorwerpen te kopen. Hoewel PUBG niet slecht verdiende in februari (de game leverde 103 miljoen dollar op) is het grootste gedeelte van hun inkomen eenmalige aankopen van 30 dollar/euro voor het spel, wat iedereen maar één keer hoeft te doen.

Fortnite: Battle Royale vs PUBG

Fortnite: Battle Royale kan nu ook op mobiel gespeeld worden. Voor nu kan het alleen op iOS, maar binnenkort zal de game ook aan Android geïntroduceerd worden. Om het te spelen op je mobiel heb je voor nu wel een uitnodiging nodig. Ben je benieuwd hoe Fortnite Mobile werkt? Bekijk hier onze let's play met Lucas en Martin. 

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Hoelang blijft deze game nog interessant.
  • @darkgrim
    zolang hij zo leuk blijft om te spelen, dus nog wel een tijdje waarschijnlijk.
  • @darkgrim heel lang denk ik, ze blijven het leuk houden. Zo leuk dat ik de pre order van FC5 heb geannuleerd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren