1. Fortnite Battle Royale mobile – Fortnite, maar alleen voor onderweg

Fortnite Battle Royale mobile – Fortnite, maar alleen voor onderweg

Fortnite is gigantisch populair en vooral sinds de laatste maanden een fenomeen. De naam van het spel is synoniem geworden met Battle Royale. Wie de game-industrie een beetje volgt weet dat Fortnite verre van de eerste is die dit concept gebruikt, maar dat doet er eigenlijk niet meer toe. Fortnite ziet er vrolijk uit, is gratis en is bovendien sinds kort ook op Apple-apparaten te spelen.
Fortnite Mobile

Fortnite zonder knoppen

De vrije val vanuit de feestbus is met een touchscreen nog goed te doen, maar daarna wordt het allemaal iets moeilijker. Fortnite simuleert op het scherm de twee sticks die je ook op controller hebt, maar omdat deze manier van input niet fysiek aanwezig is wil het nog weleens voorkomen dat je de camera draait als je wil schieten en andersom. Het duurt echt even om deze manier van besturen onder de knie te krijgen als je de andere uitvoeringen van de game gewend bent.

Dan zijn er ook nog je eigen vingers die het zicht beperken. Helemaal in een game zoals Fortnite waarin het overzicht bewaren cruciaal is wil je niet als de allereerste het loodje leggen, en dan is dat toch best een probleem. Ook het bouwen werkt verre van ideaal op een touchscreen. Dat is ergens niet zo raar gezien het feit dat dit gedeelte van Fortnite ook met een controller of een toetsenbord al best even wennen is, maar op telefoon of tablet voelt het nooit zo strak als je misschien zou willen.

Fortnite Mobile

Battle Royale tot het einde

Voor wie Fortnite op een pc of console heeft gespeeld voelt de mobiele versie daarom een beetje als een stap terug als het op de besturing aankomt. Bovendien ontbreken de andere speelstanden zoals de PvE en Blitz in deze uitvoering. Het draait in deze versie van de game echt alleen om de Battle Royale-modus.

Daar is eigenlijk niets mis mee, want uiteindelijk wil iedereen toch vooral deze speelstand overal mee naartoe nemen. Het fijne van deze port is dat er op de besturing en de iets minder strakke graphics na niets veranderd is. Dit is dus zo goed als dezelfde game, maar dan op je telefoon, en dat is echt best een knappe prestatie. Helemaal als je je bedenkt dat crossplay op je mobiel mogelijk is met alle andere platformen waar Fortnite momenteel op is te spelen.

Fortnite Mobile

Battle Supreme

Het Battle Royale-gedeelte zelf is ook op een draagbaar apparaat bijzonder spannend. De spanning van je eerste stappen na de parachutesprong, het te slim af zijn van je tegenstanders en het gevoel van overblijven als een van de laatste tien spelers is eigenlijk onovertroffen. Dat is ook precies de reden dat zoveel mensen verslingerd zijn aan deze game.

Alles wijst er daarom op dat Fortnite Battle Royale ook op draagbare apparaten een enorm succes wordt. De mobiele versie van de game mag dan niet ideaal zijn, het zou zomaar de meest gespeelde uitvoering van Fortnite kunnen worden.

Speel je nou ook Fortnite: Battle Royale op pc, PlayStation 4 of Xbox One, en wil graag met je vrienden van het andere platform gamen? Bekijk dan snel de special van onze vrienden van Gamer.nl waarin alles duidelijk staat uitgelegd.

En wil je weten wat je het beste kan doen tijdens het spelen van Fortnite: Battle Royale? Check dan ons tips-artikel om de Victory Royale-titel binnen te halen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Thijs Barnhard Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Laat mij je uitleggen waarom Spelunky, Overwatch, Hollow Knight, Super Mario World en Burnout Paradise de beste games ooit zijn.

Reacties

  • Hap uit je scherm op de iPhone X? Verder is dit top natuurlijk!
  • Kan je eigenlijk een controller aansluiten op je iPhone? Ik heb een tijdje Minecraft Pocket Edition met een DualShock gespeeld op Android, en dat werkte best lekker. Maar touchscreen controls vind ik persoonlijk echt vreselijk irritant en ik krijg er kramp van na een tijdje. Maar ja, aan de andere kant in een BR game ook niet echt eerlijk natuurlijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren