1. 'Fortnite is de eerste shooter met grote vrouwelijke aanhang'

'Fortnite is de eerste shooter met grote vrouwelijke aanhang'

Fortnite behaalt 250 miljoen geregistreerde spelers

Dat Fortnite het goed doet wisten we al een tijdje, maar dat de game 250 miljoen geregistreerde spelers heeft waarvan zo'n 35 procent vrouw is, is een ander verhaal. Dit maakt Fortnite de eerste shooter met een grote vrouwelijke aanhang volgens Epic-oprichter Tim Sweeney.

Sweeney meldt dit in een interview tijdens GDC 2019. Sinds december is de game met 50 miljoen geregistreerde spelers gestegen en heeft de game 10,8 miljoen gelijktijdige spelers. Ook zegt hij dat het aantal vrouwelijke spelers rond een 'weergaloze' 35 procent ligt. "Het komt doordat het spelers bij elkaar brengt in een sociale ervaring", aldus de Epic-CEO.

Fortnite

GDC-presentatie

Epic hield ook een Unreal-presentatie tijdens GDC. Dit was tijdens de Game Development Conference. Hier heeft Epic ook fotorealistische capaciteiten van de Unreal Engine gepresenteerd. Onder andere toonde het bedrijf updates voor ondersteuning voor Nvidia's ray-tracing-technologie.

Epic sloot de presentatie af met een voorvertoning van Unreal 4.2, die in juni live gaat. Hierin werd een nieuwe methode aangehaald die Epic Chaos noemt. Hierin is het niet van belang dat iets grafisch realistisch is, maar juist het overtuigend reageren van objecten.

In de demo hieronder is bijvoorbeeld te zien hoe een robot door muren, auto’s en vijanden heen dendert. Op de vraag of het Chaos-systeem ook menselijke bewegingen of misschien zelfs een glas water realistisch kan simuleren, antwoordde Tim Sweeney dat dit zeker kan en uiteindelijk ook zal gebeuren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Vrouwen zijn gek op gratis meuk!
  • @Soon.True

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren