1. Fortnite beschikbaar op PS5 en Xbox Series X bij lancering

Fortnite beschikbaar op PS5 en Xbox Series X bij lancering

Wordt later omgezet naar Unreal Engine 5

Fortnite is direct beschikbaar wanneer de PlayStation 5 en Xbox Series X lanceren. Dit heeft maker Epic Games bevestigd in een bericht over Unreal Engine 5.

Het gaat om de Unreal Engine 4-versie van Fortnite. Deze is direct beschikbaar voor de volgende generatie consoles. Op een later moment in 2021 wordt de game omgezet naar Unreal Engine 5, met alle nieuwe mogelijkheden die de engine mogelijk maakt. Welke grafische verbeteringen we kunnen verwachten, is nog niet bekendgemaakt.

Unreal Engine 5 werkt op alle platformen waar Fortnite op dit moment al speelbaar is. Volgens Epic zijn een aantal functies uit Unreal Engine 5 al getest in de huidige versie van Fortnite. De kans is groot dat de next-gen versies cross-play ondersteunen met de huidige versie van de battle royale-game. Deze functie wordt nu over alle platforms ondersteund.

De PlayStation 5 en Xbox Series X hebben nog geen releasedatum, maar lanceren beiden ergens dit najaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

  • Het zou leuk zijn als Epic weer een nieuwe game gaat maken naast Fortnite, dat ze Paragon hebben laten vallen vind ik echt doodzonde.
  • Beste nieuws in jaren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren