1. Fortnite-evenement blijkt grote mislukking

Fortnite-evenement blijkt grote mislukking

Teveel mensen, lange wachtrijen en veel te weinig te doen

Er zijn veel klachten naar buiten gekomen over een Fortnite-evenement afgelopen weekend. Het evenement vond plaats bij Norfolk Showground in Engeland en was totaal niet wat mensen ervan verwacht hadden.

Het evenement kostte omgerekend zo'n €13 en voor €22 extra kon je een early acces-polsband krijgen. De mensen die deze polsband niet hebben gekocht hadden behoorlijke pech, want zij hebben naar verluid uren in de rij moeten staan voor ze het terrein op konden.

Fortnite

De wachttijden waren niet het enige probleem. Ook over het evenement zelf zijn er veel klachten. Zo waren er voor de 2.800 bezoekers slechts één klimmuur aanwezig waar maximaal drie mensen tegelijk op konden, een boogschietruimte waar maximaal vier mensen tegelijk konden oefenen, maar vier karts en een soort speelgrot wat volgens een bezoeker “achterin een trailer zat met een goedkope plastic glijbaan eraan vast.”

Verder was er een ruimte aanwezig met pc’s waarop mensen Fortnite konden spelen. Dit was echter wel tegen betaling, wat best apart is aangezien het spel thuis gratis te downloaden is.

Het evenement werd georganiseerd door een onafhankelijk bedrijf dat Exciting Events heet en ondanks dat ze de Fortnite-naam en het logo hebben gebruikt, hebben ze nooit toestemming gekregen van Epic Games om het evenement te organiseren. De organisator geeft aan bezig te zijn met bezoekers hun geld teruggeven. Om hoeveel mensen dit gaat wil hij niet zeggen, maar hij beweert persoonlijk contact te hebben met iedereen die zijn of haar geld terug wilt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Hoe kan dit doorgegaan zijn dan zonder dat er toestemming was? Als er zoveel mensen zijn gekomen moet het best een bekend evenement zijn geweest lijkt me. Vreemd.
  • @blue_blade_3 Als er nergens staat dat het een officieel evenement is zou ik niet weten waarom het niet mag. Ik mag toch ook een pokemon feestje geven?
  • @Robskeee
    Als je eraan verdient ook? Ik weet niets van dat soort wetten en regelgeving hoor, maar zomaar een bekende naam gebruiken om een evenement te organiseren waar iedereen welkom is lijkt me vreemd.
  • Fortnite is on Fyre.
  • Net zoals Fortshit een mislukking is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren