1. Fortnite gaat samenwerking met Stranger Things aan

Fortnite gaat samenwerking met Stranger Things aan

Netflix wil zich meer bezighouden met game-ontwikkeling

Tijdens het Netflix-panel op de E3, kondigde Netflix aan dat er een crossover-evenement aankomt tussen Fortnite en Stranger Things.

Het derde seizoen van Stranger Things komt eraan en Netflix’s directeur van interactief gamen, Chris Lee, laat weten dat de crossover ongeveer rond dezelfde tijd van start zal gaan als de lancering van het nieuwe seizoen. Deze lancering vindt op 4 juli plaats.

Stranger Things

Dat deze crossover eraan kwam, is voor sommigen geen nieuws. Het was sommigen namelijk al opgevallen dat de Scoops Ahoy Ice Cream-salon, uit de trailer van het derde seizoen van de serie, verscheen in het Mega Mall-deel van de game.

Dit is niet de eerste samenwerking van Fortnite met een grote filmtitel. Ook Marvel’s Avengers hebben een rol gehad in het laatste seizoen van de battle royale-game. En dit is lang niet de laatste samenwerking tussen films en games. Netflix heeft aangegeven dat ze een aantal series en shows om willen zetten naar games. Dit gebeurt nu al in de vorm van interactieve verhalen zoals Black Mirror: Bandersnatch, maar volledige games zijn nog een werkproces voor het bedrijf.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren