1. Fortnite verboden op school e-sports-toernooien Kentucky

Fortnite verboden op school e-sports-toernooien Kentucky

Sportorganisatie vindt dat schietspel niet in schoolomgeving past.

Middelbare scholieren in Kentucky kunnen geen Fornite meer spelen op e-sportstoernooien in de Amerikaanse staat. De Kentucky’s High School Athletic Association vindt dat schietgames niet in een schoolsetting passen.

Het besluit werd van het weekend al aan de middelbare scholen bekendgemaakt, zo meldt de krant The Lexington Herald-Leader. Volgens de sportorganisatie was er niet met hen besproken of de populaire battle-royale game Fortnite wel gebruikt mocht worden. De samenwerking tussen ontwikkelaar Epic Games en PlayVS (de organisatie die de e-sportstoernooien op middelbare scholen organiseert) werd op 22 januari aangekondigd. Het was de bedoeling om toernooien voor middelbare scholen en universiteiten te organiseren.

Op dit moment kun je op de middelbare scholen in Kentucky meedoen aan e-sportstoernooien van League of Legends, Rocket League en Smite. De Kentucky’s High School Athletic Association vindt dat Fortnite daar niet tussen past, omdat er in de game geweren zitten. Dat vindt de sportorganisatie niet in een schoolomgeving passen. Veel andere organisaties zijn het echter niet met dit besluit eens. Zo gaat de National Federation of State High Schools Association Network er alles aan doen om dit besluit terug te draaien. Welke stappen dat zijn is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Misschien ben ik nu een beetje een zeikert hoor maar moeten schietspellen niet altijd een leeftijdsindicatie van 16+ hebben? Fortnite is dan 12+ omdat er waarschijnlijk geen bloed in voor komt. Maar kan de beslissing van de school wel begrijpen en dan vooral in Amerika waar het kopen van wapens makkelijk is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren