1. Fortnite heeft zonder google play 15 miljoen downloads

Fortnite heeft zonder google play 15 miljoen downloads

Hoe Epic met technische problemen groot succes behaalde

Epic nam deze zomer een grote gok om Fortnite naar Android te brengen zonder gebruik te maken van de Google Playstore. Al na drie weken had Epic meer dan 15 miljoen downloads van de game en 23 miljoen spelers op Android. De iOS-versie van Fortnite bracht binnen drie maanden 100 miljoen downloads op

Ondanks het succes van de downloads, heeft Epic nog veel technische uitdagingen gehad met de hardware van Android. Het grootste probleem van Epic lag bij het geheugen van Android-telefoons die slechts vijftig tot vijfenzeventig procent van hun totale geheugen toestaan aan het spel.

Fortnite

Daarbij waren ook nog illegale downloads verkrijgbaar van malware-ontwikkelaars die een valse versie van Fortnite probeerde te verkopen aan gebruikers. Epic heeft tot nu zevenenveertig illegale websites uit de lucht weten te halen en werkt samen met ontwikkelaars van derde partijen om op de hoogte te blijven van dit soort illegale handel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • In het begin gedownload. Nooit gespeeld
 • @Hyuga-Gray
  Nooit gespeeld, maar toch deelde je gisteren op vrij trieste manier je mening over het spel. Frappant..
 • In tegenstelling tot iPhones hebben zelfs mid range Android toestellen vaak meer werkgeheugen dan een iPhone X.
 • @CerandoX.nl
  Zonder soft-/hardware optimalisatie ben je echter nog nergens. :-)
 • @Piet S.
  Dat is waar, maar als er 75% van het geheugen beschikbaar is zit je vaak nog aan hetzelfde aantal als een iPhone X. Als dit voor assets gebruikt wordt zou er geen probleem moeten zijn.

  Maar goed, het boeit ook niet zo veel.
 • Alleen gekeken of het lekker speelde op me S7. Helaas blijf lekker op me Switch spelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren