1. Fortnite mobile levert veel meer op dan PUBG Mobile

Fortnite mobile levert veel meer op dan PUBG Mobile

Ondanks dat PUBG Mobile veel meer is gedownload

Ondanks dat PlayerUnknown's Battlegrounds op mobiel twee keer zoveel is gedownload als Fortnite, levert de laatste vijf keer zoveel op.

Dat laat Bloomberg weten op de website. Zij hebben de data gekregen van SensorTower, een consultancy bedrijf dat informatie heeft van de "grotendeels gesloten markt van China". Fortnite-spelers op mobiele apparaten hebben 92 miljoen dollar uitgegeven tussen de release en 18 juni. Voor PUBG maakt Bloomberg echter geen exacte cijfers bekend.

Hoewel PUBG op zowel Android als iOS te spelen is kunnen Fortnite-fans enkel op iPhones aan de slag. Dit is een mogelijke verklaring voor het hogere aantal spelers in PUBG ten opzichte van Fortnite. Toch lijkt het erop dat Fortnite-spelers aanzienlijk meer aankopen doen.

Fortnite vs. PUBG

Vooral in Noord-Amerika haalt Fortnite veel geld binnen. SensorTower schat in dat grofweg 60% van Epic Games' inkomen daar vandaan komt. PUBG, daarentegen, heeft meer succes in Azië. Japan en Zuid-Korea leveren respectievelijk zeventien en elf procent van de opbrengst op voor het bedrijf achter PUBG.

Dat Fortnite veel geld oplevert in de Apple Store was al bekend. Op Clash of Kings na is er geen enkel spel dat aan de battle royale-game kan toppen. Nu blijkt dat ook PUBG zijn rivaal niet van de troon kan stoten.

Fortnite vs. PUBG

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Ja die kids jatten zelfs van hun ouders nu.om fortnite troep te kopen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren