1. Xbox One-versie van Fortnite ook cross-play maar niet met PS4

Xbox One-versie van Fortnite ook cross-play maar niet met PS4

Eerste mobiele game komt uit op iOS

Fortnite op Xbox One zal ook cross-play krijgen met de pc- en mobiele versie, maar niet met de PS4-versie. Dat heeft Epic Games bekend gemaakt.

Op hun blog vertelt het bedrijf dat Fortnite ook cross-play krijgt met Xbox One. In de originele aankondiging van de mobiele versie werd al bekendgemaakt dat er cross-play zou zijn tussen Android en iOS, pc, Mac en PlayStation 4, maar nu is ook bevestigd dat Xbox One van de partij is. Cross-play werkt niet tussen een PS4 en een Xbox One, ondanks de inspanningen van Phil Spencer.

De mobiele versie van Fortnite wordt hetzelfde spel als op andere platforms, met dezelfde updates. De progressie van spelers wordt over alle platforms geregistreerd. Epic Games wil op deze manier "meer mensen bereiken en het gemakkelijker maken voor vrienden om samen te spelen".

Vanaf vandaag kunnen fans zich inschrijven voor het uitnodigingsevenement op iOS. Ook worden bepaalde spelers uitgenodigd via e-mail. Bij een uitnodiging worden meerdere codes geleverd die aan vrienden gegeven kunnen worden om samen te spelen. Voor deelname is een internetverbinding nodig en op zijn minst een iPhone 6S/SE, iPad Mini 4, iPad Pro, iPad Air 2 of een iPad 2017.

Meer weten over cross-play in Fortnite? Lees dan de guide over spelen tussen PS4 en pc.

Fortnite-uitnodigingsevenement

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Hebben spelers op PC dan niet een behoorlijk groot voordeel?
 • @Shuckle Ben vooral benieuwd hoe spelers die mobiel spelen, het gaan doen tegen mensen op console en pc.
 • Wat ik begrepen heb is dat je alleen in "PC-lobby's" terecht komt als je met 1 of meer PC spelers in je party speelt. Dus als je bijvoorbeeld met alleen Xbox of alleen mobiele spelers speelt kom je niet bij PC spelers in en game terecht.
  Wat er gebeurt met de combo Xbox/Mobiel zou ik zo snel niet weten… Ik gok alleen spelers van die platformen, samen in een Xbox game.
 • @Shuckle
  Ja dat is nu dus ook al bij de PS4, je moet welliswaar een vriend op PS4 joinen via pc maar het is wel mogelijk. Daarnaast kun je overigens ook een muis en toetsenbord op de PS4 aansluiten om zo alsnog een voordeel te halen. Een vriend van mij had dit gedaan en liet even zien hoe snel hij 180° kon draaien. Ik denk niet dat daar menig controller gebruiker tegenop kan.
 • Wanneer het moment dat Xbox en PS samen kunnen gamen, dan moet wereldvrede op aarde ook mogelijk zijn. Zonder gekheid: dat dat nog steeds een probleem is, vind ik belachelijk.

  Off topic: ik ervaar nog wel hinder met reageren via de mobiel. Zie ik opeens mijn reactie driemaal staan, terwijl ik maar een keer op plaats reactie drukte. Gelukkig bestaat er een verwijderfunctie.
 • @Rutgie Sony wil dat logischerwijs niet. Ze hebben de meeste consoles verkocht en veel mensen hebben een PS4. Als al je vrienden een PS4 hebben en jij een Xbox One, dan is samenspelen een goede reden om ook een PS4 te kopen.
 • @CerandoX.nl Ik weet natuurlijk wel dat het zo werkt. Het gaat om de keiharde pegels, maar vind het een gemiste kans van Sony. Hoewel ik een PS4 heb, zou Sony op veel meer sympathie van mij kunnen rekenen (en ik zal vast niet de enige zijn). Daarnaast vraag ik me af in hoeverre cross-play effect heeft op beweegredenen van potentiële kopers.

  Wat is er nou mooier dan dat het niet uitmaakt op welk apparaat je speelt, maar je wel samen kan spelen. Misschien dat het als bijkomend voordeel ook oplevert dat fanboys zich iets minder laten horen.
 • Ik ben zeer blij dat ps Microsoft een koekje van eigen deeg geeft.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren