1. Epic Games $8,5 miljard waard dankzij Fortnite

Epic Games $8,5 miljard waard dankzij Fortnite

En nog een miljard erbij, en nog eentje

Volgens de financiële website Bloomberg is Epic Games nu ongeveer 8,5 miljard dollar waard. Daarnaast wordt er verwacht dat Fortnite nóg één miljard dollar binnensleept voor het einde van het jaar.

Michael Pachter een analist voor Wedbush Securities Inc. zegt over het succes van Fortnite: “On the revenue side, they’ve done something that’s really unique, which is come up with a perception of exclusivity. If you see another player in a leopard skin and go to the store and see it’s no longer available, you think, Shoot, I’ve got to move on it next time.”

Het is niet precies bekend hoe groot de rol is van Fortnite in de waardestijging van Epic Games. Bloomberg geeft wel aan dat het Chineese bedrijf Tencent in 2012, 40 procent van Epic Games heeft gekocht in aandelen voor 330 miljoen dollar. Toen was bedrijf nog 'maar' 825 miljoen dollar waard. Dit betekent dat Epic Games in zes jaar tijd meer dan zeven miljard dollar in netwaarde is gestegen.

Eerder werd bekend dat de game tot nu toe 1 miljard dollar aan microtransacties heeft weten te behalen en de battle royale-game 2 miljoen per dag aan omzet maakt.

Epic Games werd 27 jaar geleden opgericht door Tim Sweeney die op elfjarige leeftijd zichzelf had aangeleerd om te coderen en maakte op zijn 21ste games die hij op een floppydisk zette. Momenteel heeft de man zelf een netwaarde van één miljard dollar.

Skins Season 5 Fortnite: Battle Royale

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • Als ik hem was, was ik keihard gaan rente nieren XD.
  Wel ziek veel geld gaat er in om ben benieuwd of hij gta online in gaat halen
 • @rpenning
  Rentenieren met welke rente?
 • @Piet S. Haha inderdaad.
 • Zo zie je maar weer dat een game gratis maken helemaal geen slechte keuze is. Ik ben er heilig van overtuigd dat dit er veel mee te maken heeft dat deze game zo populair is geworden.
 • @Robskeee

  Als een van de weinige. Als straks iedereen het gaat doen werkt het niet meer.
 • @Newgamessuck Dat slaat nergens op. Natuurlijk werkt het dan nog wel, je moet alleen wel creatief blijven, net als bij betaalde games.
 • @CerandoX.nl

  Op de Switch heb je nu bijvoorbeeld maar access naar 1 gratis game (ok nu ook paladins). Dan is het logisch dat iedereen erbovenop duikt. Krijgt een mega userbase en EPIC kan geld verdienen.

  Als er 1000 gratis games van dat niveau waren……..Dat zou heel anders uitpakken.
 • @Newgamessuck Op de PC is Fortnite ook nummer 1. En op de PC heb je veel goede free to play games. De populariteit heeft veel te maken met de game zelf.
 • Ze hebben het gwn gwn zeer slim aangepakt, gratis aanbieden en cosmetica aanbieden tegen betaling.
 • @CyberFl gwn gwn jwz
 • @Robskeee

  Typisch Nederlanders ;)
 • @CyberFl
  Ah, dus je bent Belg!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren