1. Alles over Fortnite seizoen 10: Het is eindelijk begonnen!

Alles over Fortnite seizoen 10: Het is eindelijk begonnen!

Nostalgie staat centraal in het tiende seizoen

Het is zover! De trailer van het tiende seizoen van Fortnite is inmiddels onthuld door Epic en Seizoen 10 gaat vandaag van start. Het ziet er uit dat er naar uit dat er flink wat staat te gebeuren op het battle royale-eiland.

Nostalgie

Het tiende seizoen van Fortnite staat in teken van nostalgie. In de verhaaltrailer van het tiende seizoen is te zien dat het iconische Fortnite-personage, Jonesy, in een soort vortex wordt gezogen. Wanneer het personage weer bij bewust zijn komt, zweeft hij door een multiversum waar hij allerlei historische Fortnite-items tegen het lijf vliegt. In het tweejarig bestaan van de populair battle royale-game zijn er enorm veel wapens, voertuigen, plaatsen en objecten uit het spel verdwenen.

Epic heeft in de afgelopen jaren vaak gezegd dat een bepaald item in de 'vault' ging verdwijnen. Je kan dus zeggen dat het Fortnite-personage uit de trailer door deze kluis heen zweeft. Aan het einde van de korte video spuugt de kluis Jonesy weer uit. Wanneer het personage zijn ogen open doet, ziet de wereld er ineens heel anders uit.

Mech Suits, robotdraken en no gravity zones

Een andere opvallende toevoeging aan het tiende seizoen van Fortnite zijn de Mech Suits. Deze robots zijn door de speler zelf te besturen en beschikken over dodelijke wapens die het spel doen opschudden. Als je je al veilig voelde in een Hamster Ball, zit je helemaal goed in een Mech Suit. Het pak biedt de speler namelijk extra leven en is in staat om complete gebouwen kapot te stampen. Hou je hoofd er wel bij wanneer je in een Mech Suit rond stampt, de glazenkoepel om je hoofd kan namelijk kapot gaan en dan ben je al snel prooi voor snipers! Er kunnen twee spelers tegelijk aan de slag in deze Mech Suits.

Naast de Mech Suits vliegen er ook een gemechaniseerde draken rond in de battle royale-map. Deze draken spuwen vuur (verrassing) en zijn in staat om spelers te vervoeren over de map. Wat deze draken precies komen doen in deze dimensie is nog onduidelijk, maar ze zien er best wel gaaf uit.

De low gravity zones zijn ook weer uit de kluis getrokken, deze plekken waren zeker niet onder alle spelers populair. Wanneer je goed met een shotgun om kan gaan zijn deze plekken echter wel fijn.

Fortnite

Let's break it down

Wellicht wordt de hele map teruggedraaid naar hoe deze eruit zag bij seizoen 3. Dit betekent dat er geland kan worden in Greasy Grove, Flush Factroy, Snobby Shores, Anarchy Acres en zelfs de Moisty Mire. Hoe Epic dit van plan is, is ook nog gissen.

Wat er allemaal uit de tijdcapsule getrokken wordt is echter nog niet duidelijk, maar we gaan ons best doen om zoveel aanknopingspunten uit de trailer te halen.

Fortnite

De map ziet er een stuk kalmer uit in de afbeelding hierboven, hoewel er nog steeds lava is te zien. We zijn dus niet per definitie terug in de tijd gegaan. Dusty Depot werd namelijk vernietigd door een komeet in seizoen drie, het lava dat afkomstig is van de vulkaan, werd pas in seizoen 8 aan het spel werd toegevoegd.

Seizoen tien van Fortnite gaat onder de naam: Out of Time, misschien betekent dit wel dat Jonesy zich in een parallel-universum bevindt waar de meteoor nooit is ingeslagen.

Fortnite

In de afbeelding hierboven zien we de meteoor van seizoen drie vlak voor deze inslaat op de Dusty Depot. De meteoor hangt echter stil en het lijkt wel alsof de tijd ook stilstaat. Misschien bedoelt Epic dát met Out of Time? Een hele hoop Fornite-fanaten hopen al geruime tijd op een terugkeer naar de essentie van het spel, de kans is groot dat de fans nu toch echt gaan krijgen wat ze willen.

Grote update

De update is een stuk groter dan normaal gesproken het geval is bij dergelijke updates, nog even geduld dus voor alle enthousiastelingen. Het goede nieuws is dat de downtime voor de update inmiddels al voorbij is, deze vond plaats van 07:00 tot 10:00.

Wij zorgen ervoor dat je alle seizoen 10-ontwikkelingen meekrijgt, houdt ons dus goed in de gaten als je niks wilt missen!

Check de verhaaltrailer van seizoen 10 hier!

De speculaties zijn in elk geval losgebarsten op het internet. Één ding is in elk geval zeker, seizoen tien gaat een hele hoop Fortnite-herinneringen bij de spelers naar boven brengen. Wat denken jullie dat er allemaal staat te gebeuren in het tiende seizoen van Fortnite?

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

  • Kan je met vier spelers in die mechanische draken? Dat vond ik echt top aan de vliegtuigen van een aantal seizoenen terug. Lekker met je hele party naar een nieuwe plek zonder dat er iemand afdwaalt😅. Die Mech Suits klinken ook wel ideaal voor duo's. Zodra die update klaar is start ik hem toch maar weer eens op.👍🏼🤙🏿
  • @GraafTel Ik geloof dat de draken maar één persoon kunnen tillen
  • Ahh oké thanks @CodyvandenBogert 👍🏼👍🏼

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren