1. Fortnite-streamer Ninja verdient $500.000 per maand

Fortnite-streamer Ninja verdient $500.000 per maand

Een klein zakcentje

In een interview vertelt Fortnite-streamer Ninja dat hij ruim 500.000 dollar per maand verdient.

Tyler 'Ninja' Blevins is een wereldberoemde Twitch-streamer die voornamelijk Fortnite: Battle Royale speelt. Met ruim drie miljoen volgers worden zijn streams door veel mensen bekeken, maar nu is het ook bekend hoeveel hij eigenlijk verdient per maand.

In een interview met CNBC vertelde hij dat hij ruim 500.000 dollar per maand verdient. Dat is ongeveer 405.000 euro. Het modale inkomen van Nederlanders is volgens het CPB is 37.000 euro per jaar, minder dan een tiende van Ninja's maandinkomen.

In zijn interview raadt hij toekomstige streamers aan om niet alles neer te leggen om te gaan gamen. Omdat streamen een erg competitieve wereld is en het is daarom niet een goed idee om je hele toekomst erop te bouwen. Zelf had hij een bijbaantje en ging hij naar school terwijl hij begon als professioneel Halo-speler.

Bovendien vertelt hij dat hij, ondanks al het geld dat hij verdient, hij niet te extravagant probeert te leven. Het grootste gedeelte van het geld wordt opgespaard en hij doneert ook aan goede doelen. "We proberen zoveel mogelijk goede dingen te doen."

Ninja

Vorige week streamde Ninja samen met de wereldberoemde rapper Drake Fortnite: Battle Royale, waarmee ze samen het wereldrecord hebben gezet met gelijktijdige kijkers buiten een toernooi. Op het hoogtepunt keken maar liefst 650.000 fans naar de Stream. Het voorgaande record was 388.000, gezet door Dr. DisRespect. Bovendien vertelde Drake meer over zichzelf en wonnen ze samen vier potjes Battle Royale.

Fortnite: Battle Royale is op het moment razend populair. Het krijgt regelmatig updates met nieuwe spelmodi en fixes. Bovendien kan het nu ook op mobiel gespeeld worden en kunnen spelers op verschillende platforms samen aan de slag. Lees meer over hoe dat moet via deze link.  Ook laten Martin en Lucas samen zien hoe het spel werkt op iOS. Lucas lijkt er talent voor te hebben. 

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Ik denk dat veel oudere mensen dit totaal niet begrijpen
 • @Rano Het is ook wel moeilijk te bevatten. Het "wat doe ik nou met mijn leven"-gehalte is hoog bij dit soort berichten. ;-P Hij is binnen no time gewoon onafhankelijk voor de rest van zijn leven.
 • Nog nooit van die gast gehoord (kijk ook geen streams) maar doet ie zeker niet verkeerd!
 • De nieuwe voetballers… overbetaald voor hetgeen ze doen.
 • @SoonTiel

  Niet naar bedoeld naar jou maar ik weet nooit wat ik er van moet denken. Is het echt zo dat ze overbetaald zijn? Ik bedoel je word niet zomaar profvoetballer. Je hebt mensen die risico's durven te nemen en mensen die voor safe gaan. Niet te vergeten dat je niet tot je 67e het werk kan doen.
 • Volgens mij verdient hij meer? Hij bevestigde vandaag in zijn stream dat de numbers niet correct waren.

  Reken maar uit
  190k subscribers op twitch x 3.50 is al meer dan 500k
  en dan heb je nog zijn YouTube, Twitter, Facebook etc.
 • Waarom kleuren alle game-streamers hun haar als Japanse anime meisjes?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren