1. Fortnite-tester aangeklaagd voor Chapter 2-lek
Fortnite
40% hot!
2 members volgen dit
0 members willen dit
0 members hebben dit

Fortnite-tester aangeklaagd voor Chapter 2-lek

Epic Games eist 85.000 dollar

Fortnite-tester Lucas Johnston wordt aangeklaagd door Epic Games, zo meldt Global News. Hij heeft mogelijk screenshots van Chapter 2 gedeeld.

De screenshot schijnt gedeeld te zijn via het Fortnite Competitions-forum op 12 september, waarna Johnston werd ontslagen bij Epic Games. Het bedrijf klaagt de tester aan op basis van contractbreuk, hij heeft volgens de Fortnite-ontwikkelaar “zeer vertrouwelijke informatie” gelekt.

De screenshot schijnt gemaakt te zijn op 30 augustus en twee weken later gedeeld via het forum. Dit is ruim een maand voor het zwarte gat de spelwereld opslokte en het wachten op Chapter 2 begon. Global News meldt dat Epic Games het volgende heeft gezegd in de aanklacht: “Omdat de creatieve projecten die door de eiser zijn gemaakt een lange periode tussen het begin van hun concept en hun commercialisering vereisen, is vertrouwelijkheid tijdens het gehele proces van essentieel belang om haar gebruikers innovatieve producten aan het front van de videogametechnologie-industrie te bieden.”

fortnite

Na intern onderzoek schijnt de lek terug getraceerd te zijnnaar Lucas Johnston, ook is er mogelijk via de beveiligingscamera’s te zien dat Johnston de screenshot nam. Het juridisch document van de aanklacht meldt tevens dat Johnston heeft toegegeven dat hij de screenshot heeft gemaakt en naar zichzelf te hebben gemaild. Het Amerikaanse gamebedrijf eist 85.000 dollar voor het verbreken van het geheimhoudingscontract. Dit is de derde keer dat een rechtszaak is gespannen met betrekking tot een lek van Chapter 2, zo meldt een Epic-medewerker bevestigd dit aan Global News.

Er is verder nog geen informatie over het verloop van de rechtszaak.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren