1. Fortnite verliest meer dan 60 procent van de spelers op iOS

Fortnite verliest meer dan 60 procent van de spelers op iOS

Ruzie gaat verder

Fortnite heeft meer dan 60 procent van zijn spelers verloren op iOS sinds de game is verwijderd van de App Store. Dat onthult ontwikkelaar Epic in nieuwe juridische stukken.

Epic en Apple hebben al enige tijd ruzie over de 30 procent commissie die Apple vraagt over de inkomsten van in-app aankopen. Epic stopte een eigen betaalmethode in Fortnite, waarna de game uiteindelijk werd verwijderd uit de digitale winkels van Apple en Google.

Epic heeft nu nieuwe stukken naar de rechtbank gestuurd en gevraagd om Apple te dwingen Fortnite weer terug in de App Store te zetten totdat er een oordeel wordt geveld in een rechtszaak. Dat verzoek werd eerder door een rechter afgewezen, omdat Epic niet duidelijk had gemaakt dat er grote schade werd geleden door Apple's beslissing. Dat probeert Epic in deze nieuwe stukken recht te zetten.

De ontwikkelaar schrijft onder meer dat Fortnite ruim zestig procent van zijn spelers op iOS is verloren sinds de verwijdering uit de App Store. Epic zegt dat deze spelers waarschijnlijk zullen overlopen naar andere games, waardoor het bedrijf die klandizie moeilijk weer terugkrijgt. Daarnaast claimt het dat er onherstelbare schade is gedaan aan het imago en de reputatie van Epic.

Apple heeft nog niet gereageerd op deze nieuwste stukken. Eerder zei het bedrijf dat Epic de problemen voor zichzelf heeft gecreëerd door een eigen betaalmethode te maken en daarmee de overeenkomst met Apple te verbreken. Het bedrijf is niet van plan om Epic anders te behandelen dan andere uitgevers.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Zuur
  • Haha
  • Wat **** sneu van Epic zeg. Hoe je het ook wendt of keert, ze hebben er zelf voor gekozen zich niet aan de afspraken te houden. Als ze het echt belangrijk voor het volk vonden hadden ze die 30% aangevochten voordat je zichzelf op de appstore hadden gezet.
  • @blue_blade_3

    Helemaal met je eens. 'for the people' vind ik ook een laf dekmantel, we weten allemaal waar het hier om gaat. Want vervolgens wel lekker Skins verkopen en daarmee 20 euro aftroggelen bij een doelgroep die hier erg gevoelig voor is.

    Apple mag best eens aangepakt worden, maar Epic loopt hier lekker hypocriet te doen en een strijd te voeren onder een verkeerde banner.
  • @Liliala Nice

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren