1. Epic verwijdert politieauto's uit Fortnite

Epic verwijdert politieauto's uit Fortnite

Officiële reden onbekend

Na de start van het nieuwe seizoen in Fortnite zijn plotseling alle politieauto's in de game verdwenen. Ontwikkelaar Epic Games heeft geen officiële reden voor het verwijderen gegeven

Volgens een bron van The Wall Street Journal (WSJ) zijn de politieauto’s verwijderd vanwege de moord op George Floyd door een politieagent. Epic Games heeft daar zelf geen uitspraak over gedaan. De bron van WSJ laat weten dat Epic Games geen politiek statement wil maken, maar juist voorzichtig en bedachtzaam met de situatie om wil gaan.

Fortnite

Epic Games lijkt inderdaad onder de radar te willen blijven met deze verandering aan de game. Uiteindelijk begon het spelers op te vallen dat er sinds het nieuwe seizoen geen politieauto’s meer te vinden waren, ook niet in de creative mode.

Dat Epic Games de verwijdering van politieauto’s niet heeft aangekondigd, zou passen bij wat CEO Tim Sweeney eerder dit jaar over politiek en games heeft gezegd. “Als een game met politieke of sociale situaties aan de haal gaat, dan moet dat vanuit het hart van de ontwikkelaars komen en niet van de marketingafdeling om er winst uit te halen”.

Tot dusver is Epic Games nog niet met een officieel statement gekomen omtrent de verwijdering van de voertuigen.

Fortnite Chapter 2 Season 3 is 17 juni begonnen. In dit seizoen is het Fortnite-eiland onder water gelopen en dat was het juiste moment om een nieuwe superheld aan de game toe te voegen: Aquaman.

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

  • En toen was de wereld weer een beetje beter geworden. *not*
  • Stel je bent een agent, heel je carriere je beroep met passie en correct uitgevoerd, moeilijke, emotionele en prachtige situaties meegemaakt. En dan komt er 1 rotte appel die ervoor zorgt dat jouw hele professie wereldwijd als het grote kwaad wordt neergezet. Lekker generaliseren dit. Ik snap dat er een statement gemaakt moet worden, maar je doet hier een hoop mensen die werkzaam zijn bij de politie ernstig te kort mee.

    Ik werk zelf met kinderen, maar na Robert M. Waren wij niet langer meer zo gewenst op de werkvloer. Zelfs ouders die hun kinderen van een opvang af hebben gehaald omdat een man daar zorg voor hen droeg. Begrijpelijk maar tegelijkertijd ook diep triest.
  • Het gaat steeds verder dit…
  • En niemand heeft het over alle gestorven politieagenten tijdens het doen van hun plicht.
  • En t volgende bedrijf die zelf niet vies is van onethische praktijken die mee doet met de gratis pr trein.

    Think of the children, zolang ze maar blijven betalen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren