1. Fortnite zou niet bestaan als het aan voormalig Epic-regisseur lag

Fortnite zou niet bestaan als het aan voormalig Epic-regisseur lag

De voormalige regisseur van productie van Fortnite probeerde de game te annuleren

Fortnite zou eigenlijk niet bestaan. Rob Fergusson, de voormalige regisseur van productie bij Epic Games, wilde de game annuleren.

Fergusson onthulde dat hij eigenlijk de game wilde annuleren. Op dat moment was de game nog geen battle royale en liep deze tegen een aantal problemen aan. “Ik krijg vaak de vraag of ik baal dat ik weg ben gegaan bij Epic op dat moment, maar die mensen zouden m’n voeten moeten kussen. Als ik was gebleven had ik namelijk Fortnite geannuleerd”, grapt hij in een interview met Game Informer. “Voor ik wegging, probeerde ik de game te annuleren. Als regisseur van productie had de game op dat moment niet mijn standaard behaald van een game die we verder moesten ontwikkelen.”

Fortnite

Wat de problemen precies waren vertelt Fergusson niet. Hij ging weg bij Epic in 2012 en voegde zich bij Irrational Games om te helpen met de productie van BioShock Infinite. Daarna ging hij naar Microsoft, toen het bedrijf Gears of War kocht van Epic. Op dit moment is hij hoofd van de Gears 5-studio, The Coalition.

Fergusson geeft aan dat hij het niet erg vindt dat hij niet bij Epic is gebleven. “Ik ben ontzettend blij voor hun succes. En de game zou gewoon niet bestaan als ik bij Epic was gebleven”, aldus Fergusson.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Niet raar ook, het originele Fortnite (dus niet de Battle Royale variant) was volgens mij niet heel goed. Bugs e.d. waren er genoeg.
  • @MythicZ
    Het was toen ook een early access-game, dus logisch dat de game nog wat buggy was. De game was commercieel gewoon niet zo een succes. Minecraft was super populair en Epic wilde daar op meeliften. Logisch ook. Net als dat ze met BR meeliften op het succes van PUBG en dat hebben uitgebouwd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren