1. Fortnite’s Polar Peak belaagd door gigantisch drakenoog

Fortnite’s Polar Peak belaagd door gigantisch drakenoog

Het einde van de ijsberg?

Het lijkt er op dat Polar Peak het centrale punt is van de Fortnite Season 9-verhaallijn. Nadat de ijsberg was geraakt door rondvliegende brokstukken gebeuren er allerlei duistere dingen op de plek van inslag. De plek is al seizoenen lang onderdeel van kleine mysteries, maar staat nu voor een grote verandering. Hier een kleine update van wat er al gebeurd is en wat nog gaat komen.

Geschiedenis van Polar Peak

Season 7
Met de start van Season 7 krijgen we voor het eerst te maken met Polar Peak. De map wordt in dit seizoen geteisterd door een enorme ijsstorm en een mysterieuze ijsberg vaart tegen de map aan. De linkeronderhoek van de Fortnite-map is compleet veranderd, groter geworden en kent een aantal nieuwe plaatsten, waaronder Polar Peak. Aan het begin valt er weinig te zien op deze plek, maar onder de sneeuwhoop steek de top van een toren uit. In de loop van seizoen 7 begint de sneeuw te smelten en ontstaat er een enorm kasteel. Tegen het einde van het seizoen wordt het pas echt spannend in Polar Peak.

Polar Peak in Fortnite Season 7

In het midden van het kasteel speelt zich iets mysterieus af. In een groot blok ijs zit een onbekend wezen opgesloten. Er komt een geheimzinnig monster tevoorschijn dat de wereld van Fortnite nog nooit eerder zag. Op een gegeven moment is het ijs zodanig gesmolten dat de vastgeketende hand van het blauwe wezen zichtbaar wordt. Als het ijsblok compleet gesmolten is, is het vastgeketende monster al lang vertrokken. Uiteindelijk blijkt dit de Fire King/Prisoner te zijn die wraak wil nemen op zijn gijzelnemers.

Fortnite Fire King

Season 8
Bij de start van Season 8 zien we eindelijk wat de Fire King in de wereld van Fortnite heeft aangericht. Op de map is een enorme vulkaan ontstaan. De vulkaan blijft een lange tijd rustig, maar tegen het einde van seizoen 8 blijkt dit allemaal bedrog. Tijdens het Unvaulting-event worden spelers de lucht in gelanceerd en zien zij de vulkaan uitbarsten. Brokstukken zo groot als kometen vliegen in het rond en vallen neer op Retail Row, Tilted Towers en Polar Peak. Retail en Tilted zijn compleet van de map gevaagd, maar wat voor schade Polar Peak kent is niet helemaal duidelijk. Het plaatsje zelf is nog intact, maar de ijsberg onder Polar Peak is flink toegetakeld. Er zijn grote breuken te zien op de plek van impact en het lijkt er op dat de berg aan het afbrokkelen is.

Fortnite Polar Peak Unvaulting Season 8

Season 9
Vijf in-game-jaren gaan voorbij. Met de start van het huidige seizoen zijn Tilted Towers, Retail Row en zelfs de vulkaan weer helemaal opgebouwd. De plaatsen kennen een futuristische metamorfose. Alleen bij Polar Peak zijn geen veranderingen te zien die iets met de vulkaansuitbarsting te maken hebben. Althans, tot voor kort. De ijsberg lijkt volledig van slag te zijn. Het trilt, maakt geluiden en spuwt ijs uit de scheuren. Sinds de 9.10 Content-update van 29 mei valt er een enorm monster te zien in de ijsberg. Op de plek van impact is het oog te zien van het monster dat vast zit in de berg. Spelers die in de buurt komen worden in de gaten gehouden door het bewegende oog.

Monsteroog in Polar Peak

Het monster

Polar Peak zit dus al een aardig tijdje in Fortnite en het lijkt er op dat het monster al die tijd al vast zat in de ijsberg. Nadat het te maken kreeg met een enorm brokstuk is het monster wakker geworden. Wat voor monster het precies is, is nog onduidelijk. Door smeltend ijs komt ‘ie langzamerhand tevoorschijn. Veel spelers denken dat het gaat om een grote draak. Dit vanwege het feit dat drakeneieren een grote rol spelen binnen het verhaal rondom Polar Peak. Hiervoor gaan we terug naar Season 7.

In de kerker van het kasteel liggen dan namelijk vijf eieren, die mogelijk afkomstig zijn van draken. Epic Games bracht namelijk ‘Ouroboros Gear’ naar de itemshop van Fortnite, met als aankondiging ‘The Cycle Begins.’ De naam ouroboros komt uit het Oudgrieks en betekent staart-eter. Het is een slang of een draak die in zijn eigen staart bijt (of opeet) en op die manier een eeuwige cirkel vormt. Er gebeurde weinig met de eieren en was er alleen een soort hartslag te horen. Het seizoen daarop verplaatsten de eieren zich naar de vulkaan van de Fire King, waar ze het hele seizoen bleven liggen tot de vulkaansuitbarsting. Het kan maar zo zijn dat een van de eieren met het brokstuk in de ijsberg is gekomen en nu is uitgekomen.

Dragon eggs Fortnite Season 7

Cattus event

Epic Games staat inmiddels bekend om de vele samenwerkingen. Zo werkte de ontwikkelaar voor Fortnite al eerder samen met The Avengers, John Wick, Marshmello en Nike Air Jordans. In de battle royale-modus kregen spelers te maken met verschillende events. Met de film Godzilla: King of the Monsters in de bioscoop denken sommige spelers dat het monster in de daar iets mee te maken heeft. Maar een andere populaire battle royale-game is al aan de met de film in samenwerking. PUBG doet namelijk een crossover met de gloednieuwe Godzilla-film.

In de in-game-files van Fortnite zijn dataminers in ieder geval alvast gestuit op een nieuw groot evenement. Het Cattus Event moet naar alle waarschijnlijkheid duidelijkheid geven aan wat het monster gaat aanrichten in Fortnite. Wat het evenement precies gaat worden en of het er wel daadwerkelijk gaat komen is op het moment nog niet bekend. Hou daarom InsideGamer goed in de gaten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

  • Ik heb niks met Fortnite, maar dit doen ze toch wel leuk!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren