1. Meer dan 7 miljoen mensen hebben Forza Horizon 4 gespeeld

Meer dan 7 miljoen mensen hebben Forza Horizon 4 gespeeld

Sinds oktober verkrijgbaar op Xbox One en pc

Er zijn al meer dan zeven miljoen mensen die Forza Horizon 4 hebben gespeeld sinds de lancering.

Dat is bekendgemaakt via het officiële Twitter-account. De game is sinds 2 oktober verkrijgbaar op Xbox One en pc (via Windows 10) en staat sinds lancering ook op Xbox Game Pass. Mensen die via Game Pass de game hebben gespeeld, worden ook meegeteld.

Forza Horizon 4 speelt zich af in Groot-Brittannië, waarin spelers met 450 verschillende wagens kunnen racen. Een opvallend element van de game is dat er seizoenen in verwerkt zitten. Verschillende seizoenen en weersomstandigheden zorgen er voor dat er nieuwe routes geopend worden en dat de wegligging verandert.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • 'Meer dan 7 miljoen mensen hebben Forza Horizon 4 gespeeld'

  Wat is dat voor vage berichtgeving?
  - Is de game 7 miljoen keer verkocht op X1/PC?
  - Is de game 7 miljoen keer gedownload/gespeeld via gamepass?
  - Is de game 7 miljoen keer opgestart, verspreid over beide platformen?
  - Zijn 7 miljoen verschillende profielen ingelogd geweest in de game?
  - Is de controller 7 miljoen keer doorgegeven?

  Leg het eens fatsoenlijk uit… X-D
 • @Piet S. Het is toch vrij duidelijk? 7 miljoen verschillende mensen hebben Forza H4 gespeeld. Of dat nu op de PC of Xbox is, door aankoop of d.m.v. de gamepass.
 • @Robskeee

  En wat als 2 mensen gebruik maken van 1 account op 1 X1? Of wat als de game geshared is o.i.d.?

  Niet duidelijk genoeg in mijn ogen. Geef dan gewoon aan hoe vaak de game verkocht & gedownload is. Veel duidelijker, als je het mij vraagt.
 • @Piet S.

  Beetje common sense gebruiken Piet ;) In de tekst staat dat het zowel verkochte exemplaren als Gamepass spelers betreft. Behalve dat zijn het hoogstwaarschijnlijk unieke ingelogde gamertags van beide platformen.
 • @That Mr Awesome

  Dat je het woord 'hoogstwaarschijnlijk' moet gebruiken geeft aan dat het niet (over)duidelijk is wat er bedoeld wordt.
  Oftewel: Het had wat duidelijker gemogen.

  Ook staat er in de tekst niets m.b.t. verkochte exemplaren, enkel wat over Gamepass.
 • @Piet S.
  Eigenlijk heb ik er niet zo veel moeite mee. Er staat gewoon hoeveel mensen de game gespeeld hebben. Dat jij wilt weten op welke manier men dat gedaan heeft staat er eigenlijk los van. De info zou wel interessant zijn natuurlijk, maar die is er simpelweg niet.
 • @Gaaiz

  Ik begrijp wat je bedoelt hoor, maar het komt een beetje over als: We zijn niet echt tevreden over de verkoopcijfers (waar het echt om gaat), dus dan plaatsen we dit maar.
 • @Piet S.
  Volgens mij zijn de verkoopcijfers best goed, maar is het "succes" lastig te bepalen als je met services als Gamepass begint. Een grote groep zal voortaan games "huren" op deze manier, waardoor de verkoopcijfers krom zullen zijn.
 • @Gaaiz

  Dat klopt inderdaad wel. Ik bedoel gewoon dat ik liever had gelezen:
  'FH4 … keer verkocht en … gedownload via Gamepass!'
  Dat zou, in mij ogen, een veel duidelijker beeld geven van hoe de game presteert.

  Verder maakt het me weinig uit, maar dat is mijn mening. :-D
 • @Piet S.

  Verplaats je eens in de ontwikkelaar. Als ze de statistiek zo kunnen draaien dat het 10 miljoen spelers zou zeggen, doen ze dat natuurlijk. Het is dus de meest gunstige telling. Oftewel wat Robskeee ook zegt: alle spelers (unieke log ins) over beide platformen, Gamepass of aanschaf.
 • @That Mr Awesome

  Dat snap ik inderdaad, maar het komt inderdaad over als 'dingen mooier weergeven dan dat ze werkelijk zijn', haha.

  Ik zeg hiermee btw niks negatiefs over Gamepass ofzo hoor, die service schijnt namelijk helemaal top te zijn.
 • @Piet S.

  Is niks nieuws helaas. Microsoft deelt al jaren Xbox Live gebruikers stats ipv echte verkoopcijfers, net als veel andere partijen soortgelijke manieren hebben. Wat Gaaiz ook zegt, de manier om succes te meten wordt ook anders in deze tijd.

  En ik vatte het ook niet negatief op hoor ;)
 • @That Mr Awesome

  M.b.t. bv. Nintendo en ook Sony games zie ik altijd verkoop-/verschepingscijfers voorbij komen, vandaar mijn comment.

  Gelukkig. :-)
 • Heerlijke game. Was voor mij de titel die me overhaalde om ''even een maandje" Gamepass te nemen. Die service is echt goed, als je eenmaal binnen bent, zeg je het niet zomaar weer op.
 • @That Mr Awesome
  Precies, het is een fantastische service. Heb inmiddels 1,5 jaar aan abonnement binnen gehengeld voor ongeveer 65 euro. Dus voorlopig wel zoet met vele titels die ik anders nooit gekocht had. Ik moet overigens bekennen dat ik FH4 niet super tof vond en heb niet meer dan 8 uurtjes gespeeld.. Racing is toch niet mijn ding, maar de gamepass bespaarde mij hier weer wat geld mee.
 • Ja ik ben wel benieuwd hoeveel mensen de game via gamepass zijn gaan spelen. Dit is wel een bericht om iig duidelijk te maken dat de game populair is en je kunt een aanname doen dat gamepass wellicht ook populairder wordt met dergelijke titels erop.
  Zelf heb ik de UE gekocht net als bij alle voorgaande FM en FH delen. Echter werd ik door Bol verrast de dag voor release dat ze te weinig hadden en ik te laat was met bestellen. Wat een groot onzin verhaal was want heb eerder op hun aanraden moeten annuleren omdat ik te vroeg had gereserveerd met de E3. Dus de game deze keer digitaal gekocht.
  Hopelijk bij een volgend deel wel auto's updaten na 2014 uit het wat meer haalbare iets snellere segment van €40K tot €90K en niet talloze geluiden kopieren en de game is nog beter.
 • Ik speel hem af en toe eens via gamepass, maar ik ben er niet echt helemaal onderste boven van. Komt misschien omdat race games in het algemeen wat minder interessant zijn geworden als genre.

  Verder kan je eigenlijk ook wel stellen dat de daadwerkelijke verkoop aantallen niet al te hoog zullen zijn.
 • @Snake_NL
  tja het is net wat je er van wilt verwachten. Ik probeer alles wat racegames betreft en bij mij was het probleem met FH4 dat ik meer dan 200 uur in deel 3 gestoken had. Voelde teveel als herhaling na een uur of 30 gespeeld te hebben. Eerste indruk was wel weer heel goed. Het is natuurlijk gewoon een prettig te besturen arcaderacer (maar niet te erg). Maar ze hebben naast de auto's en geluiden te veel elementen en ook qua feel zaken aangehouden die in het vorige deel al zo waren/aanvoelden.
  Qua genre vind ik het racegenre eigenlijk beter dan ooit alleen mag PD wel eens opschieten met een genummerde opvolger van GT6. FM moet effe een extra rustjaar inplannen en inmiddels zijn er ook wat zeer aardige meer sim-achtige games (PC2, AC) op console te vinden. Op pc nog meer… En uiteraard is GTS ook een prima alternatief als je om te racen meer de online focus hebt. Er is iig de afgelopen 3-4 jaar veel keuze geweest. Maar misschien houd je van een nog veel meer arcade insteek ala burnout oid, dan zou ik het goed kunnen snappen.
 • Door deze game heb ik mij toch maar laten over halen, om een xbox te kopen en heb er geen spijt van

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren