1. Gelekte foto toont mogelijk nieuwe Oculus Quest

Gelekte foto toont mogelijk nieuwe Oculus Quest

Zit een aankondiging er aan te komen?

Op Twitter is een foto verschenen van een mogelijk nieuw model van de Oculus Quest.

De afbeelding werd geplaatst door WalkingCat, een van bekendere leakers op het gebied van technologie. Er gaan al geruime tijd geruchten over een nieuwe versie van de Oculus Quest.

Op de foto valt onder andere de witte kleur op, alsmede een nieuwe band om de headset op het hoofd te houden. De zijkanten lijken niet aanpasbaar, waardoor de headset wat wegheeft van de PlayStation VR - ook daar kan alleen via de achterkant de band aangepast worden.

Het is niet bekend of en wanneer Oculus een nieuw model van de Quest aankondigt. De eerste Quest is goed ontvangen, mede dankzij het feit dat er geen pc nodig is gebruik te maken van het apparaat - games kunnen op de Quest zelf afgespeeld worden. De headset kan wel aan pc verbonden worden indien gewenst.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Vreemd, hiermee lossen ze de minder comfortabele band van de eerste quest niet op. In tegendeel zelfs. Ook het weghalen van de IPD slider vind ik een vreemde keuze. Ik hoop niet dat dit de nieuwe Quest word, want hij lijkt minder dan de eerste.
 • Zodra de quest tussen 199 en 299 kost en qualiteit heeft van een rift met redelijke pc gaat de VR markt bananas.

  Nu is het nog net te duur voor echt goede kwaliteit vr. Maar het gaat komen. 2030?
 • @Newgamessuck De quest is nu al beter als een Rift met PC. ;)
 • @Robskeee

  Ligt eraan wat je verstaat onder beter.

  Geen bedrading en lichter en allemaal randapperatuur –> ja.

  Maar qua power en het scherm is stukken beter in de rift incl een goede PC.

  Ik heb het over de quest zonder pc.


  Ik ben een liefhebber van de Quest, maar hij is er nog niet om massa;s aan te spreken. Het komt wel snel dichterbij
 • @Newgamessuck Ik heb beide geprobeerd en ik vind het beeld van de Quest mooier als die van de Rift omdat de Quest dubbele Oled lenzen heeft en de Rift LCD. Het screendooreffect ligt dan wel weer wat hoger bij de quest.

  Wat bedoel je precies met power, de enige bril met een processor is de Quest.

  Sinds april dit jaar is dmv een update de oculus link kabel (usb 3.0) de quest min of meer een kopie van de rift geworden, die ook nog eens draadloos kan.
  Dit is dan ook de reden dat mensen met een rift boos zijn geworden dat de quest veel meer ondersteuning krijgt momenteel dan de rift.

  Het is lastig te geloven maar de beeldkwaliteit is voor sommige zelfs beter op de quest dan op de rift s.

  https://www.youtube.com/watch?v=lojfqSb6Dec
 • @Robskeee

  Met power bedoel ik dat de Quest zonder pc (eigen processor idd) vergelijkbaar is met de rift met redelijk krachtige pc.

  Op dit moment is de quest al geweldig, maar om massa's aan te spreken moet de ervaring imo worden als een premium headset met pc, maar dan zonder pc zeg maar.

  Uiteindelijk gaat dat wel gebeuren, kwestie van tijd. Maar op dit moment zie ik mijn buren en collega's nog niet naar de winkel rennen voor VR.

  VR met PC, draad etc is het niet. De Quest is het imo WEL, maar nog even iets krachtiger worden voor een goedkope prijs en het is een massa product.

  Facebook werkt hiernaartoe en is imo op de goede weg. Ook met de focus op meer dan gamers. Ze maken het breed.
 • @Newgamessuck Toch gebruik ik mijn quest momenteel 90% terwijl die aan de PC hangt. Games als Half Life Alyx en Boneworks maken toch wel het verschil. Als die game nou eens draadloos konden afgespeeld worden was ik helemaal om. Maar via VR desktop op dergelijke werkt het gewoon niet goed genoeg. Je hebt altijd een rete goede wifi verbinding nodig en dan nog voel je de vertraging erin zitten.

  Ik zit in ieder geval op de hypeboot van de VR wereld na het spelen van de bovengenoemde games.

  Ik ga wanneer die te bestellen is de HP reverb g2 halen.
 • @Robskeee
  "Als die game nou eens draadloos konden afgespeeld worden was ik helemaal om.". Dat is precies mijn punt. Met jou een heleboel meer mensen.

  "Ik zit in ieder geval op de hypeboot van de VR wereld" #Me too. Ik geloof erin, maar wat ik zeg. Het is er nog niet (zie jouw eerste quote hierboven)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren