1. Bekijk hier foto's van het prototype van de Xbox Series X

Bekijk hier foto's van het prototype van de Xbox Series X

Slechts één HDMI-poort

Er zijn foto's gelekt van het prototype van de Xbox Series X. Op een van de afbeeldingen zijn de aanwezige aansluitingen van console te zien.

Natuurlijk zijn er al eerder afbeeldingen opgedoken van de Xbox Series X, maar dit zijn de eerste foto's van de daadwerkelijke console. In tegenstelling tot de afbeeldingen die voorheen verschenen, bevat de afgebeelde Xbox Series X een serienummer. Wanneer dit serienummer wordt ingetoetst op de daarvoor bestemde registratiesite van Microsoft, is te zien dat het in elk geval om een legitiem hardware-product gaat.

De waarheid van dit soort afbeeldingen is altijd te betwijfelen. Dat geldt zeker voor een render die AMD gebruikte tijdens hun CES-presentatie die later door een fan gemaakt bleek te zijn.

Op een van de afbeeldingen zijn de aanwezige aansluitingen van de Xbox Series X te zien. Het gaat hier om twee SuperSpeed USB-A-poorten, een ethernetpoort, een enkele HDMI-aansluiting, een optische audio-uitgang en een stroomaansluiting. Bovendien is er een USB-aansluiting aan de voorkant van de console te vinden. Wat wellicht het meest opvalt is dat maar één HDMI-poort aanwezig is, dat betekent dat Microsoft mogelijk heeft besloten om een aansluiting te verwijderen.

Naast bovengenoemde poorten is er ook nog een andere aansluiting te zien. Vooralsnog is de functie van deze aansluiting niet helemaal duidelijk, veel kenners vermoeden echter dat deze poort wordt gebruikt voor debugging door ontwikkelaars.

Natuurlijk gaat het hier om het prototype van de Xbox Series X en is het mogelijk dat de aansluitingen nog veranderen. De console lanceert immers pas eind 2020. Lees hier ons overzicht met alle geruchten en feiten over de Xbox Series X op een rijtje.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Het plastic oogt hier nog wat goedkoop. Maar dat zal vast anders zijn in de uiteindelijke releaseversie :P

  Jammer dat hij niet z'n hand ernaast hield of er een controller naast heeft gelegd. Dan hadden we eindelijk een goed perspectief gehad van hoe groot/klein het ding nou echt is…
 • @Snuivert
  die afmetingen zijn her en der al goed ingeschat. Iets wat je zelf kan berekenen aan de hand van de discdrive.
  Zo'n 31 cm in de breedte (liggend) en helaas naar mijn smaak veel te hoog (liggend, of te dik staand) met 16 cm.
  Het best in de buurt komt de situatie van 2 One X'en op elkaar gestapeld. check ook eventueel vergelijkende afbeelding: https://metro.co.uk/2019/12/16/xbox-series-x-bigger-think-terms-size-popularity-11913614
 • Wat is het toch met die consoles en hun 3d renders die er wel mooi ( ps5 ) of redelijk goed uit zien ( Xbox series X), maar het "daadwerkelijke product " er lelijk ( ps5) of mehish ( Xbox series x) ui ziet.

  Ik ben geen "fan" van dit design, maar ik moet toegeven dat op de 3d render ( een tijdje terug) van de xbox het design er redelijk goed uit ziet

  Maar op de foto's vind ik de prototype echt op z'n zachtst gezegd meh.
 • @Meta_coola
  Welkom in de wondere wereld van reclame!
  Maar wat bedoel je precies? Hoe het materiaal oogt? Zwart/donkergrijs mat kunststof, dit is wat je krijgt. Niet veel anders dan de PS4 of Xbox One X, wat ik fraaie consoles vind.
 • @That Mr Awesome

  Als ik de foto's van deze prototype naast m'n ps4 leg of er een xbox one bij pak ziet de prototype er extreem goedkoop uit.

  Je weet dat ik geen fan ben van xbox, maar qua materiaal kan ik niet zeggen dat de xbox one er goedkoop uitziet, bij de xbox series X is dat voorals nog toch wel anders. Ik hoop dat het product er eind 2020 beter uitziet dan dit.
 • @Meta_coola
  Heb ik iets minder last van, persoonlijk vind ik dat matte wel beter dan het glimmende plastic van bijvoorbeeld de originele Xbox One, ook ivm vingerafdrukken enzo. Nu doet dat tapijtje eronder op de foto ook geen wonderen voor het apparaat natuurlijk haha. Wellicht is het uiteindelijke retail product nog iets fancier dan dit prototype, maar ik zou er geen moeite mee hebben geloof ik.
 • @That Mr Awesome
  Juist. Dat goedkope glimmende was met de launch van de PS360 nog een hip dingetje en vond ik bij de vanilla Xbox One ook lelijk. Al oogde die wel als een robuust apparaat wat kwaliteit uitstraalde (de motor deed echter het tegenovergestelde).

  Als het materiaal van de Series X hetzelfde is als van de One X, dan ben ik tevreden. Ook geen schuine fratsen met stofvangers als op dat plastic ding van Sony. Helemaal bij dat Pro gedrocht met nog een verdieping erop. Ik hoop dat Sony wat betere designers heeft aangenomen in de tussentijd.
 • @SmartTies
  Is natuurlijk een kwestie van smaak maar ik vind wat door iemand op een ander forum zei persoonlijk wel spot on

  Zwart, strak en elegant. Zoals Playstation meestal doet, behalve de eerste, maar die maakte het weer goed met legendarische games. De 360 ging nog wel, zeker de latere modellen, maar Xbox levert wat mij betreft altijd veel te logge blokken af. Nintendo kan er ook wat van trouwens, hoge pieken en diepe dalen.

  De laatse paar designs van Sony (2de ps3 slim is wel butt ugly) zijn echt geweldige en bovendien goed schoon te houden.
 • @Meta_coola
  De PS en PS One is echt console porno. Die zagen er goed uit. De PS2 zag er in het begin gers uit, maar je ging je al snel ergeren aan die lelijke stofvangende sleuven. De PS2 slim was wel weer wat dragelijker.

  PS3 te groot en glimmend. Slim wel aardig en super slim goedkoop met dat schuifluik.

  Ik heb een zwak voor de Gamecube en daar lijkt de nieuwe Xbox een beetje van weg te hebben. Misschien dat een Slim later die kant op gaat :)
 • @SmartTies
  Die schuine fratsen mogen van mij er ook wel af. Vind dat ook maar onnodig en vangt veel stof op.
 • @Meta_coola
  Met deze manier van fotograferen (wellicht snel en stiekem gedaan) kan ik elk apparaat er lelijk uit laten zien. Als je nu een Xbox One/PS4 op Marktplaats zoekt zie je zat vergelijkbare "lelijke consoles" puur omdat men geen goede foto kan maken.
  Daarnaast is en blijft het natuurlijk een devkit en is dit niet het uiteindelijke product (al zal er weinig aan veranderen schat ik).
 • De uiteindelijke versie zal er hopelijk wat mooier uitzien maar het design blijf ik zo ontzettend gaaf vinden!
 • Wat is er verkeerd aan slechts één HDMI poort? Kan iemand dit toelichten?
  Heb zelf geen XBOX en mijn PS4 heeft ook maar 1 HDMI poort.
  Ook wel apart dat er slechts 1 USB poort aan de voorkant zit. Kan irritant zijn wanneer je bijvoorbeeld 2 controllers tegelijk wil opladen.
  En de 3 USB poorten zijn wellicht al gauw vol indien je standaard ook nog een draadloze headset met USB dongle wil gebruiken en geheugenuitbreiding d.m.v. een externe HDD.
 • @ThaBEN
  1 HDMI out is niks mis mee, alleen had de Xbox One ook een HDMI in port om bijvoorbeeld je tv box door te lussen, waarmee je al je media op 1 plek onderbrengt. (Vandaar ook de naam One) Dat laten ze nu dus waarschijnlijk vallen.

  Hopelijk gaan de nieuwe controllers weer net zo lang mee als de huidige, heb met 2 setjes oplaadbare batterijen nog nooit bedraad hoeven spelen. En ik denk dat het een veilige aanname is om te zeggen dat de console bluetooth ondersteund voor het gebruik van headsets. Hopelijk zijn 3 USB poorten dus voldoende.
 • @ThaBEN
  Op de huidige Xbox One consoles zit een HDMI-In poort. Hier kun je bijvoorbeeld je tv-ontvanger op aansluiten of (zoals velen dat lijken te doen als ik op Reddit kijk) iets als een Chromecast.
  Dan kun je TV/content kijken, en krijg je melding zodra er bijvoorbeeld iemand online komt. Zelf vind ik het qua stroomverbruik iets teveel van het goede en zal ik 't niet gebruiken.
  Het missen van deze poort vinden degenen die dit nu gebruiken jammer. Hoe groot deze groep daadwerkelijk is, is lastig inschatten.
 • @ThaBEN Vind het eerder apart dat er geen USB-C port aanwezig is.
 • @WinNow
  Maakt in principe niet uit toch? Is puur een voorkeur, maar qua techniek/snelheid/etc zou het type connector niet uit mogen maken.

  Al komt het bijna niet voor, kan zelfs een USB-C aansluiting een 2.0 variant zijn in plaats van 3.1. En zo zullen deze USB-A aanluitingen waarschijnlijk "gewoon" USB 3.1 zijn.
 • @Gaaiz

  Denk aan de toekomst! Beter wel (erbij) dan niet.
 • @Don Carpaccio
  Wat is hier precies beter volgens jou? Mijn voorkeur blijf bij grote apparaten bij USB-A. Een stuk steviger en ik kan mijn huidige USB-A naar C kabels blijven gebruiken.
  Misschien een enkele poort aan de voorkant inderdaad, zolang er maar A poorten blijven.
 • Blijf het een mooi ding vinden. Lijkt op een mini PC maar ik vind dat juist mooi, gewoon een strak kastje zonder veel poespas.
  Hopelijk word de PS5 ook gewoon een simpel design, zoiets als de huidige bluray spelers van sony lijkt me wel wat.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren