1. Psycholoog helpt Fortnite-verslaafden met Zelda

Psycholoog helpt Fortnite-verslaafden met Zelda

Franse psycholoog laat patiënten Breath of the Wild spelen

De Franse psycholoog Michaël Stora heeft wel een hele unieke manier gevonden om Fortnite-verslaafden te behandelen. Hij helpt namelijk battle-royale verslaafden door ze The Legend of Zelda: Breath of the Wild te laten spelen.

Michaël Stora ook wel bekend als de ‘psygamer’ behandeld al twintig jaar mensen met verschillende gedragsproblemen. Daar horen ook mensen met een gameverslaving bij. Door de grote populariteit van Fortnite, heeft de psycholoog ook de nodige mensen in de praktijk die iets te veel bezig zijn met de battle royale-game. Om deze Fortnite-fanaten te helpen heeft Stora een unieke methode gevonden om deze verslaafden te helpen.

fortnite

Hij helpt zijn patiënten door ze The Legend of Zelda: Breath of the Wild te laten spelen. Volgens de psycholoog heeft de open world-game therapeutisch gewerkt onder zijn patiënten. In een interview vertelt hij dat in Breath of the Wild de patiënten niet meer bezig met de competitiviteit die Fortnite zo verslavend maakt. Ook geeft de Zelda-game volgens Stora meer rust, omdat er in Breath of the Wild veel meer ruimte is en er geen andere spelers zijn die je constant proberen neer te schieten. Of Stora ook nog andere games voor de behandeling gebruikt is niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Of het heeft ermee te maken dat Zelda een echte game is?
  • Apart, gameverslaving behandelen door te gamen. Al moet ik wel zeggen dat BotW echt hele rustgevende momenten heeft. Als je op onderzoek uit bent zonder muziek en alleen maar omgevingsgeluiden dan is dat toch erg rustgevend
  • @blue_blade_3

    Stardew Valley zou ook een prima kandidaat zijn. Of Viva Pinata ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren