1. Free Radical Design bestaat weer, gaat nieuwe Timesplitters maken

Free Radical Design bestaat weer, gaat nieuwe Timesplitters maken

Met leden van het oorspronkelijke team

Deep Silver heeft ontwikkelaar Free Radical Design opnieuw opgericht. De studio gaat een nieuwe Timesplitters-game maken.

De ontwikkeling van de game moet ergens in de komende maanden beginnen - op dit moment richt men zich op het bekleden van alle belangrijke posities binnen de studio. Diverse mensen die ook in het oorspronkelijke Free Radical Design zaten maken al deel uit van het team, waaronder oprichters Steve Ellis en David Doak.

Het Britse Free Radical Design werd in 1999 opgericht en is vooral bekend van de Timesplitters-reeks. Diverse ontwikkelaars werkten ook aan de populaire shooter GoldenEye 007 en de Timesplitters-reeks wordt dan ook als een spirituele voortzetting van die gameplay gezien. De studio werd in 2009 gekocht door Crytek en in 2014 gesloten.

"Om eindelijk te kunnen bevestigen dat de studio weer bestaat en dat we een plan hebben voor de volgende Timesplitters is ongelooflijk", aldus Steve Ellis. "We kunnen niets meer dan dat vertellen, maar kijken er naar uit om in de toekomst meer details te delen."

TimeSplitters 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren