1. Free-to-play moba Pokémon Unite aangekondigd voor Switch en smartphones

Free-to-play moba Pokémon Unite aangekondigd voor Switch en smartphones

Releasedatum nog onbekend

De strategische team battle-game Pokémon Unite is onthuld. De moba wordt free-to-play en is een samenwerking tussen The Pokémon Company en het Chinese techbedrijf Tencent.

Pokémon Unite is een moba (multiplayer online battle arena) waarin twee teams van vijf personen het tegen elkaar op in een arena. Elk team heeft een helft van de arena. Door het verslaan van wilde pokémon in de arena kunnen de spelers nieuwe aanvallen leren en zelfs evolueren. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de teams punten moeten behalen in het deel van de tegenstander door elkaar te verslaan.

Dit gaat alleen niet zomaar want elk team heeft bepaalde punten in de arena waar ze hun HP weer kunnen opladen. Deze punten kunnen met veel aanvallen vernietigd worden. Een nieuwe toevoeging aan Pokémon Unite zijn de speciale Unite-aanvallen die elke pokémon heeft. Elke Unite-aanval kan maar één keer gebruikt worden, waardoor er goed moet worden nagedacht over wanneer die ingezet wordt. De volledige trailer van de game is hieronder te bekijken.

Pokémon Unite komt uit op de Nintendo Switch, iOS en Android. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Wat een ''grote onthulling'' zeg. Pokemon begint voor mij echt steeds verder af te glijden. Dit had net zo goed in de presentatie van vorige week kunnen zitten. Totaal niet origineel deze game (gewoon Pokemon League of Legends) en is DE grote onthulling voor dit najaar? Had dan Pokemon Snap omgewisseld voor deze game in de presentatie line-up. Daarnaast twijfel ik ook erg sterk of deze game wel uitkomt in Nederland aangezien het een free-to-play game is. Zal dus vol zitten met microtransacties en misschien ook wel pay-to-win systemen. Aangezien ze daar ook niet vies van waren in Pokemon Duel en Pokemon Masters. Allebei niet te downloaden in Nederland.

  Pokemon waar ben je mee bezig de laatste jaren als je deze game al een alleenstaande presentatie waard vind.
 • @Snafu9

  $$$ Natuurlijk.

  Vind het eerlijk gezegd niet zo heel verrassend. Pokémon is in mijn ogen al jaren een franchise die zoveel mogelijk geld probeert te verdienen met zo min mogelijk werk…
 • @Shuckles
  Vooral na Pokemon GO hebben ze echt de $$ tekens in hun ogen gekregen toen begonnen ze goed door te krijgen hoe ze makkelijk veel geld konden verdienen. Daarna zijn de Core games echt in kwaliteit omlaag gegaan. Met als toppunt de Let's Go spellen. 2 spellen in 1 gegooid en opnieuw uitgeven. En nu zonder schaamte het concept van League of Legends in grote mate over te nemen en Pokemons erin gooien en laat de game maar uitrollen.
 • @Snafu9

  Daarna is het inderdaad wel eens stuk erger geworden idd, maar daarvoor vond ik ook al dat de Core games steeds maar minimaal beter werden.

  Ik denk dat als een EA of Ubisoft dit soort praktijken zou uithalen, dat ze dan een stuk meer stront over zich heen zouden krijgenm
 • @Shuckles
  Ik vond X & Y nog wel echt mooie en goede games omdat ze daarmee overgingen naar 3D. Daarnaast heb ik ORAS ook veel gespeeld en die waren ook wel goed en vernieuwend op de remake manier. Maar Sun & Moon vond ik niet erg sterk en de Ultra versies al helemaal niet.

  Afgelopen 2 jaar heeft Pokemon niet zo veel krediet opgebouwd bij mensen. Vooral Pokemon Sword & Shield natuurlijk. Ik denk dat ze nog wel bakken kritiek over zich heen krijgen met deze presentatie. Terwijl dat niet had gehoeven als ze dit in de presentatie van vorige week hadden gedaan.

  In deze tijd met de next-gen consoles in aantocht zou je echt verwachten dat Pokemon echt gas geeft om Pokemon goed op de kaart te zetten en omdat we weten wat er mogelijk is op de Switch. Valt me zo vies van ze tegen dit. Voor mij zijn dit al 2 jaar lang teleurstellingen.
 • @Shuckles

  Denkt terug aan Red, Blue, Gold en Silver. Wat een tijden en goede games waren dat!
 • Denk dat dit vooral voor de chinese markt is bedoeld?
 • Valt voor mij flink tegen. Hadden beter Pokemon snap apart kunnen presenteren.

  Erg blij dat er een nieuwe snap komt wel
 • Vind dat de Pokémon company slecht bezig is ze melken Pokémon ernstig uit op het moment. En dat doet de Pokémon franchise geen goed
 • … Yikes. Dit is wel heel erg slecht.
 • Wat waardeloos zeg…
 • En zeggen ze dat ze FIFA steeds uitmelken, dit is wel next level.

  Al goed komt ninjala morgen uit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren