1. Frozen 2-schijfster bezig met script Minecraft-film

Frozen 2-schijfster bezig met script Minecraft-film

Verdiende eerder Oscar nominatie voor Hidden Figures

Volgens The Hollywood Reporter heeft Warner Bros. de schrijfster van Frozen 2, Allison Schroeder, ingehuurd om het nieuwste script te schrijven van de Minecraft-film

De Minecraft-film is al jaren in ontwikkeling en nu zou Warner Bros. er naar verluid voor gekozen hebben om de schrijfster van het Frozen 2-script in te huren voor het schrijven van het nieuwste script van de Minecraft-film.

Ze is niet de enige die aan het script werkt. Eerder hebben de schrijvers van Band of Robber, Aaron en Adam Nee, een ruwe versie van het script gemaakt. Daarvoor heeft de schrijver van Wonder Woman, Jason Fuchs, al een script geschreven voor de film.

minecraft

Schroeder heeft een Oscar-nominatie gekregen voor het meeschrijven van Hidden Figures. Ook heeft ze een aandeel gehad aan de film Christopher Robin en de aankomende Frozen 2.

Het vinden van een regisseur voor de film blijkt iets moeilijker. Zowel Stranger Things-regisseur, Shawn Levy als It’s Always Sunny-ster Rob McElhenny hebben geprobeerd de film te regisseren, maar zijn ermee gestopt. Op dit moment regisseert Peter Sollett, van Nick & Norah’s Infinite Playlist, de film.

De Minecraft-film gaat draaien om een tienermeisje en haar groep aparte avonturiers. Ze moeten de slechte Ender draak verslaan om de Overworld te redden. Het is niet duidelijk of deze details zijn veranderd nu Schroeder op het project gezet is. “We willen de film maken zoals we de game hebben gemaakt. Voor jullie”, aldus Mojang. “We zijn geïnspireerd door oneindig veel dingen, maar door niets zo erg als de dingen die de community elke dag creëert in de game.”

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren